1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. ‘Kış aylarında günlük vaka sayısı artabilir’
‘Kış aylarında günlük vaka sayısı artabilir’

‘Kış aylarında günlük vaka sayısı artabilir’

Profesör Tsioutis kışta COVID-19 vakalarının üç haneli rakamlara ulaşabileceğinin göz ardı edilmemesini istedi

A+A-

 

Kıbrıs’ın güneyinde yer alan Avrupa Üniversitesi’ne bağlı, Dahili Tıp, Enfeksiyonun Önlenmesi ve Kontrolü Öğretim Üyesi ve enfeksiyon kontrolü eğitimi uzmanı Constantinos Tsioutis, kışta Coronavirüsü vakalarının sayılarının üç haneli rakamlarla olabileceğinin göz ardı edilmemesini istedi. Tsioutis,  toplumun virüsün yayılmasını sınırlayıcı tedbir ve protokollere uymaması halinde durumun kolaylıkla kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu.

Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) açıklamalarda bulunan Tsioutis, yılın bu zamanında solunum rahatsızlıkları ve genel yorgunluk dikkate alındığında kışın son derece zor olabileceğine, ancak Kıbrıs’ın durumu kontrol edebildiğine, vaka artışının etkili biçimde üstesinden gelebileceğini ispatladığına işaret etti.

 Constantinos Tsioutis, toplumun tedbirleri ve protokolleri ihlal etmeye, kişilerin semptomları görmezden gelmeye devamı halinde bu kış vaka sayısının günde 100’ün üzerinde olabileceği uyarısında bulundu.

 Tsioutis şimdiki durumla ilgili olarak da vakalarda artış olduğunu ve tam olarak kontrol altında olmamasına rağmen kontrolden de çıkmadığını belirtti.

Bu haber toplam 1827 defa okunmuştur
Etiketler :