1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Karatahta” Güzelyurt'ta sahnelendi
“Karatahta” Güzelyurt'ta sahnelendi

“Karatahta” Güzelyurt'ta sahnelendi

Karatahta oyununda, engellilerin kamusal alanda yaşadıkları sorunlar komik bir dille sahneye aktarıldı. 

A+A-

 “Karatahta” oyunu, dün akşam Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD) organizasyonuyla, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelendi.

GÜKAD’dan verilen bilgiye göre, Karatahta oyununda, engellilerin kamusal alanda yaşadıkları sorunlar komik bir dille sahneye aktarıldı. 

İzleyenleri güldürürken, düşünmelerini de sağlayan oyunda, engellileri engelleyenlerin sorununun ne olduğu sorgulandı.

YETİŞKİNLER ATÖLYESİ VE DERNEK İŞBİRLİĞİ...

Orkun Bozkurt, Aysan Özcezarlı ve Cem Aykut’un yazdığı Cem Aykut’un yönettiği kara mizah türündeki Karatahta oyunu, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Yetişkinler Atölyesi oyuncuları ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyelerinden oluşan bir ekiple sahne aldı.

Oyun sonrası GÜKAD Yönetim Kurulu adına Başkan Reşat Kansoy, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı ve oyunda da sahne alan Günay Kibrit ile oyunun Yönetmeni Cem Aykut’a plaket takdim etti.

“TİYATRO YİNE YAPACAĞINI YAPTI”

Kısa bir de konuşma yapan Kansoy “Tiyatro yine yağacağını yaptı ve yine bizi güldürürken, düşünmemizi de sağladı” şeklinde konuşurken, organizasyona büyük destek veren ODTÜ KKK yönetimi, TiyatrODTÜ ve Güzelyurtlu tiyatro severlere teşekkür etti. 

 

 

Bu haber toplam 2168 defa okunmuştur
Etiketler : ,