1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kalıcı barışı sağlamayı hedefliyoruz”
“Kalıcı barışı sağlamayı hedefliyoruz”

“Kalıcı barışı sağlamayı hedefliyoruz”

Sir Stelios Haji-Ioannou bugün düzenlediği basın toplantısında “ 2 Toplumlu Stelios İşbirliği Ödülleri 2019” için düşüncelerini basınla paylaştı.

A+A-

Sir Stelios Haji-Ioannou bugün düzenlediği basın toplantısında “ 2 Toplumlu Stelios İşbirliği Ödülleri 2019” için düşüncelerini basınla paylaştı.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıs Rum basın mensuplarına çalışma arkadaşları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Stelios İoannou, 2009 yılından bu yana düzenlenen teşvik ödülleri ile ada da kalıcı barışı sağlamayı hedeflediklerini, ödüllere olan ilgilinin her geçen yıl olağanüstü artmasıyla bu hedefe doğru adımlarla ilerlediklerini gördüğünü anlattı.

Kurucusu olduğu Vakfın çalışmaları yanında sahip olduğu Easy Group yatırımları ve ailesi hakkında bilgiler de aktaran Sir Ioannou iki toplumlu işbirliği ödülleri için yola çıkarken asla politik düşünce içinde olmadıklarını ve hiçbir zaman Kıbrıs’ın politik iklimi ile ilgilenmeyeceklerini ifade etti. 600'den fazla Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk’ün güçlerini birleştirip 2019 Stelios İki Toplumlu Ödülleri'ne başvurduklarını söyledi.  Kıbrıs'taki özellikle olumsuz siyasi iklime rağmen, bu yıl başvuranların sayısı, geçen yıla göre sadece yüzde 15 civarında bir oranda daha düşük olduğunu, 600 katılımcının üçte biri yeni başvuru sahibi, üçte biri daha önce kazanan ve geri kalanı ise henüz kazanmamış olan eski adaylar olduğunu belirten Stelios, Ödüllerin amacı, Kıbrıs'taki iki toplum arasındaki sosyo-ekonomik bağları güçlendirmek, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasında işbirliğini ve güveni teşvik etmek olduğunu kaydetti.

2009'dan bu yana toplam 3.75 milyon Euro’luk nakit ödül verildi.

Bu yılki kazananlar iş, bilim, sanat ve spor alanlarının yanı sıra kar amacı gütmeyen kuruluşların ortaklıkları arasından seçildi. Bu yıl kazanan kategoride toplam 12 ödül bulunan sanat oldu” dedi.

“Her yıl büyüyen kültür için ortak bir sevgiyi doğrulayan, tiyatro ve müziğin insanları bir araya getirebileceğini kanıtlayan bir kategoridir” diyen Stelios yaşamdaki Ortaklar kategorisinin de yıllık bazda katılımda istikrarlı bir artış gösterdiğini belirtti.   “Yüzlerce başvuru listesindeki üzücü bir ton, geçen yaz beklenmedik bir şekilde vefat eden astrofizikçi Natalie Christopher'ın adıydı” diyen İoannou

Natalie’nin adada barışa olan bağlılığını gösteren bilim ve spor kategorilerinde üç farklı uygulama sunduğunu, Natalie'nin hafızasını ve Kıbrıs'ta barış içinde bir arada yaşama iradesini onurlandırarak Kıbrıslı Türk ortakları: Yenal Oğmen Evren Cazil ve Umrenil Umral'la hayalini kurdukları üç proje için 30.000 Euro almaya karar verdiklerini bildirdi.

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler