1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “İsias’tan bir kişi yaralı çıkarıldı”
“İsias’tan bir kişi yaralı çıkarıldı”

“İsias’tan bir kişi yaralı çıkarıldı”

Adıyaman’da bulunan İsias Otel enkazından bir kişinin sağ olarak çıkarıldı.

A+A-

Adıyaman’da bulunan İsias Otel enkazından bir kişinin sağ olarak çıkarıldı.

İlk bilgiyi orada bulunan YENİDÜZEN Yazarı Sedat Kılıç verdi. Kılıç, İsias Otel enkazından bir kişinin sağ olarak çıkarıldığını söyledi.

Kılıç, “Az önce bir kişinin yaralı çıktığını gördük, bizim kafilemizden mi bilmiyoruz” dedi. YENİDÜZEN’e konuşan Kılıç, “6 günlük çabalar sonuç verdi, en azından bir kişi canlı çıkarıldı” dedi.

Sivil Savunma paylaştı: "Bir kişi canlı çıkarıldı"

Otel enkazında çalışma yapan Sivil Savunma ekipleri de yaptığı paylaşımla bu bilgiyi doğruladı. Açıklamada; kimliği jenüz tespit edilemeyen bir kişinin canlı olarak çıkarıldığını duyurdu. Bu anlar video ile paylaşıldı...

Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada, "Adıyaman İsias Otel enkazından ekiplerimiz kimliği henüz tespit edilemeyen kişiyi canlı olarak çıkardı." denildi. 

Çavuşoğlu: "73. kişiyi kurtardık ve yaşıyor"

Daha sonra Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada "Adıyaman’da İsias’ta 132 saat sonra bir mucize... 73. kişiyi kurtardık ve yaşıyor inşallah sağlığına kavuşur şimdi hastanede… " şeklinde konuştu.

"Yaralı çıkan kişi bizim kafilemizden mi değil mi, tespit edip hemen açıklayacağız"

YENİDÜZEN'e konuşan Bakan Çavuşoğlu, şu aıralarda ambulansın ardından hastaneye doğru hareket ettiğini belirterek "Yaralı çıkan kişi bizim kafilemizden mi değil mi, tespit edip hemen açıklayacağız" dedi.

Son olarak Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada  "KKTC kafilesinden son kalan bir kişinin de hala bulunduğu, Adıyaman’daki İsias Otel enkazında yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları sonucunda bir kişi canlı kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan kişinin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor" denildi. 

cf3ccae2-f345-402c-ad8f-a07c48d2498f.jpeg

 

Bu haber toplam 4855 defa okunmuştur
Etiketler : ,