1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Interpol da devrede
Interpol da devrede

Interpol da devrede

Suç Gelirlerinin Aklanması Yasası’na Aykırı Hareket suçu ile ilgili başlayan soruşturmada, Hasan Hüseyin Dokumacı’nın ardından Esad Gülmez, Lanre David Oladunjoya ve Abdülhamit Abdülkerim isimli şahıslar tutuklanırken; olayla ilgili Türkiye Mali Şube ve I

A+A-

Tanju KONURALP
Suç Gelirlerinin Aklanması Yasası’na Aykırı Hareket suçu çerçevesinde tutuklanan Hasan Hüseyin Dokumacı’nın ardından Esad Gülmez, Lanre David Oladunjoya ve Abdülhamit Abdülkerim isimli şahıslar, üçüncü kez yargı önüne çıkarıldı. Meselenin tahkikat memuru Yahya Suiçmez, verdiği şahadetinde, konu ile ilgili Türkiye’de yirmi iki banka ve Interpol ile yazışmalara başlandığını ve konunun Uluslararası bir boyut kazandığını belirtti. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzurunda görülen davada, Savcılık Makamını Cemaliye Suiçmez temsil etti. Dava sonunda her dört zanlı hakkında, yedişer gün daha tutuklama emri verildi.

“Türkiye ve İnterpol ile yazışmalar yapıldı”
Polis çavuşu Yahya Suiçmez zanlıların, “suç gelirlerinin aklanması, sahte pasaport, sahte çek düzenleme ve tedavüle sürme, para kambiyo yasasına aykırı hareket" başta olmak üzere çok ciddi suçlarla ilgili 27 Ocak tarihinde haklarında 4 günlük tutukluluk emri alındığını söyledi. Suiçmez, yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye Mali Polisi ve Interpol ile yazışmalar yapıldığını belirtti ve soruşturmanın Uluslararası bir boyut kazandığını ekledi.

“22 banka ile temas kuruldu”

Suiçmez, yine soruşturma kapsamında, Türkiye’de bulunan yirmi iki farklı banka ile yazışmalarda bulunulduğunu da şahadetine ekledi. Ayrıca zanlı Hasan Hüseyin'in, KKTC'ye giriş yaptığı sırada, para kambiyo yasasına aykırı suç işlediğini ve beraberinde getirdiği sahte çekleri düzenleyerek tedavüle sürdüğünün tespit edildiğini de belirten Suiçmez, zanlıların banka hesaplarını internet üzerinden yönettiklerinin de belirlendiğini söyledi.

Bu haber toplam 2897 defa okunmuştur
Etiketler :