1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Hüdaoğlu: "Çevreyle barışık olmayan projeler büyük zarar veriyor"
Hüdaoğlu: Çevreyle barışık olmayan projeler büyük zarar veriyor

"Hüdaoğlu: "Çevreyle barışık olmayan projeler büyük zarar veriyor"

Hüdaoğlu, Çevre Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti

A+A-

 

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Suphi Hüdaoğlu, bilimden uzak ve çevreyle barışık olmayan projelerin, çevrenin yanı sıra insanlığa da büyük zarar verdiğini vurguladı.
Hüdaoğlu, “Ne yazık ki bizim ülkemizde bilime olan saygı ve içselleştirme ideal noktadan çok uzaktadır. LTB ile bunun başlangıcını yapmak istiyoruz” dedi ve göreve geldiği takdirde bilimin ve meslek örgütlerinin kılavuzluğu ile hareket edeceğini ifade etti.
TDP’den yapılan açıklamaya göre Hüdaoğlu, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto ile birlikte Çevre Mühendisleri Odasını ziyaret etti.
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada ülkede özellikle son dönemlerde çevre katliamlarının hızla arttığını belirterek, dağlardan, petrol dolum tesislerine ve dere yataklarına kadar çok ciddi tahribatlar yaşandığını, başkent Lefkoşa’nın da bu tahribatlardan fazlasıyla nasibini aldığını savundu.
Özyiğit, Çevre Mühendisleri Odası’nın diğer çevre örgütleri ile birlikte verdiği mücadeleyi takdirle izlediklerini, TDP olarak bu mücadeleye tüm güçleri ile katkı koymaya çalıştıklarını belirtti.

Üstesinden geleceğiz
TDP LTB Başkan adayı Suphi Hüdaoğlu da zor bir göreve talip olduklarının bilincinde olduklarını belirtti ve ortak akıl ve ortak projelerle bu zorlukların üstesinden geleceklerini söyledi.
Çevre Mühendisleri Odası ile Tabipler Birliği başkanlığı döneminde sürdürdükleri paydaşlığı, LTB’de de sürdürmek istediklerini söyleyen Hüdaoğlu, Çevre Mühendisleri Odası ile çevre örgütlerinin her türlü görüş, düşünce ve önerilerine açık olduklarını kaydetti.
Hüdaoğlu, göreve gelmeleri halinde bilimin ışığında toplumu ve belediyeyi kaynaştırarak birçok icraat yapılabileceğini de ifade etti. TAK

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur
Etiketler : ,