1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Güneyde vaka sayılarında yeni rekor
Güneyde vaka sayılarında yeni rekor

Güneyde vaka sayılarında yeni rekor

Kıbrıs'ın güneyinde dün açıklanan 348 yeni coronavirüs vakasıyla, vaka sayılarında yeni rekor kırıldığı bildirildi.

A+A-

Kıbrıs'ın güneyinde dün açıklanan 348 yeni coronavirüs vakasıyla, vaka sayılarında yeni rekor kırıldığı bildirildi.

Alithia gazetesi, Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre 3 bin 525 PCR testiyle 348 vaka belirlendiğini ve bu rakama, 6 bin 398 hızlı testle belirlenen 162 vakanın eklenmesi halinde, rakamın 510’a çıkacağını yazdı.

Gazete, hızlı testlerle tespit edilen vakaların PCR testiyle teyit edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında, Covid-19 nedeniyle iki kişinin daha hayatını kaybettiğinin belirtildiğini yazan gazete, 48 saat içinde Covid-19 nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybetmiş olmasının endişe verici olduğunu ifade etti.

 

OCAK AYI BAŞINDA 48 BİN DOZ AŞI GELECEK

Gazete, bir diğer haberinde ise, Kıbrıs'ın güneyine Ocak ayı başında Pfizer ilaç şirketinden sipariş edilen 48 bin doz aşı geleceğini ve ilk etapta iki doz olmak üzere 24 bin kişiye aşı yapılacağını yazdı.

Habere göre Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Konstandinos Yoannu, dün yaptığı açıklamalarda, ay sonuna doğru aşıların muhafaza edileceği özel buzlukların Kıbrıs'ın güneyine gideceğini ve aşıların da şirket tarafından Güney Kıbrıs’a taşınacağını söyledi.

Haberde, Şubat ayında da 250 bin kişiye yetecek kadar aşının getirileceği; Mart ve Nisan ayında da çok daha fazla sayıda aşının getirilmesinin planlandığı ifade edildi.

 

CORONAVİRÜS TAŞIYAN AVUKATLAR MAHKEMEYE GİDİYOR

Gazete, bir başka haberinde de Lefkoşa Kıbrıslı Rum Barolar Birliği’nden dün yapılan açıklamada, coronavirüs testleri pozitif çıkan bazı avukatların, mahkeme salonlarında yer almaya devam ettiğinin kaydedildiğini yazdı.

Habere göre açıklamada, avukatlara, coronavirüs testlerinin pozitif çıkması halinde kendilerini izole etmeleri ve davalara girmemeleri çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, avukatların temaslı oldukları kişileri temas takip ekibine bildirmekle yükümlü oldukları anımsatıldı.

Bu haber toplam 1829 defa okunmuştur
Etiketler : ,