1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Güneyde hastaneler alarm veriyor
Güneyde hastaneler alarm veriyor

Güneyde hastaneler alarm veriyor

Kıbrıs'ın güneyinde hastanelerin, kontrol edilemeyen coronavirüs salgını ve her yeni gün çıkan üç haneli vakalar nedeniyle alarm verdiği bildirildi.

A+A-

Kıbrıs'ın güneyinde hastanelerin, kontrol edilemeyen coronavirüs salgını ve her yeni gün çıkan üç haneli vakalar nedeniyle alarm verdiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, vaka sayısının fazla olmasının sağlık sistemine büyük baskı yaptığını ve coronavirüs vakalarının, hastanelerdeki yatakların yüzde 50’sini doldurduğunu yazdı.

Lefkoşa Hastanesi yoğun bakımına giren hasta sayısının her geçen gün artmasının da endişe verici olduğunu kaydeden gazete, toplam 28 kapasitesi bulunan yoğun bakımda şu anda 17 kişinin tedavi gördüğünü; 17 kişiden 13’ünün de entübe halde olduğunu belirtti.

Gazete, Kasım ayının coronavirüs kaynaklı ölümler açısından da “kara ay” olduğunu ve 26 gün içerisinde Covid-19 nedeniyle 22 kişinin öldüğünü, coronavirüs taşıyıp başka bir hastalığı nedeniyle vefat eden kişi sayısının da 31 olduğunu yazdı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamaya göre, 24 saat içerisinde 12 bin 99 test yapıldığını ve 220 yeni vaka tespit edildiğini; testlerden 5 bin 935’inin PCR testi, 6 bin 164’ünün de hızlı (rapid) test olduğunu ve vakalardan 103’ünün, hızlı testlerle tespit edildiğini kaydetti.

 

AŞILAR ARALIK SONU

Politis gazetesi ise, Kıbrıs'ın güneyine Covid-19 aşılarının Aralık ayı sonunda gelmesinin beklendiğini yazdı.

Gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın gelen hafta başında halkı aşılanma prosedürüne dair bilgilendireceğini ve bakanlık bünyesinde, aşılarla ilgili her türlü sorumluluğu üstlenecek özel bilim kurulu oluşturulduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur
Etiketler : ,