1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GÜÇ-SEN uyarı grevi yaptı
GÜÇ-SEN uyarı grevi yaptı

GÜÇ-SEN uyarı grevi yaptı

Mağusa Limanı’nda, gemilerden ilkel koşullarda tahliye edilen dökme yüklerden çıkan tozdan etkilenen GÜÇ-SEN çalışanları uyarı grevi yaptı.

A+A-

Sevgi YALMAN

Mağusa Limanı’nda, gemilerden ilkel koşullarda tahliye edilen dökme yüklerden çıkan toz bulutu sorunu, Gümrük Çalışanları Sendikası’nın eylem yapmasına neden oldu. Dün sabah 4 ayrı geminin mısır, arpa ve balya tahliyesi sırasında toz bulutu altında kalan ambar çalışanlarının şikayeti üzerine sendika,3 saatlik eylem kararı aldı. Eylem sırasında, yüklenen kamyonların limandan çıkışına izin verilmedi.
YENİDÜZEN’e konuşan Güç-Sen Başkanı Erol Emin, rüzgarın da etkisiyle Mağusa Limanı’nda nefes alınamaz duruma gelindiğini, çalışanların tehdit altında olduğunu ifade ederek,  “Bu eylemi bir uyarı olarak yaptık. Çare bulunmaz, modern şartlarda tahliye işlemine geçilmezse her türlü yasal eylemi yapmaya kararlıyız” dedi.

“Zehirleniyoruz”
Güç-Sen Başkanı, dökme yüklerden çıkan tozların, çalışanların yanı sıra kent halkını ve özellikle bölgedeki 2 ilkokulda öğrenim gören çocukları da etkilediğini belirtti. Sorunun çözümü için yıllardır çalıştıklarını, çeşitli sözler verilmesine rağmen ayni kabusu tekrar tekrar yaşadıklarını belirten Erol Emin şöyle konuştu;
“Sivil toplum örgütlerinden de destek alarak 13 Eylül 2013 tarihinde bir basın açıklaması yaptık. Bu açıklamanın ardından Çevre Bakanı, gemi acente sahipleri ile bir toplantı yaptı. Alınan karara göre, acenteler tahliye sırasında kullandıkları aletleri yenileyecekler ve dökme yüklerin modern sistemle boşaltılmasını sağlayacaktı. Sibel Siber hükümeti döneminde alınan bir kararla acentelere 24 Eylüle kadar süre verildi. Bakanlar Kurulu ve Çevre Bakanlığı da bu kararı destekledi. Hatta Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, yaptığı bir açıklamada kullanılan aletlerin yenilenmesinin şart olduğunu söyledi.”

Bu haber toplam 1934 defa okunmuştur