1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gökçebel: Taraf olmaya devam edeceğiz
Gökçebel: Taraf olmaya devam edeceğiz

Gökçebel: Taraf olmaya devam edeceğiz

Gökçebel, KTOEÖS'ün, "yalan, dolan, yağma politikalarına karşılık daha sosyal, daha insancıl, daha adil ekonomik, sosyal, siyasal anlayışlara ve politikalara taraf olmaya" devam edeceğini belirtti.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), toplum sorunları ile öğretmen sorunlarını ayırmadan, herhangi bir siyasi partiye veya siyasi kişiliğe bağlı kalmadan “daha adil anlayış ve politikalara taraf olmaya” devam edeceklerini açıkladı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, bugün yaptığı açıklamada, “bağımsız kitle ve sınıf sendikacılığı” yapan sendikanın “Artan eşitsizlik ve adaletsizliklerin çözümü, sosyal devletin gelişmesi, yoksulluğun bitirilmesi, demokrasi, barış ve kardeşlik sağlanması, adil, daha sosyal, daha insancıl bir ülke ve dünyanın oluşması için mücadele ettiklerini” belirtti.

Gökçebel, KTOEÖS’ün, yaklaşan LTB seçimleri bahane edilerek bazı çevrelerce siyasi partilere veya siyasi kişiliklere yakın gösterilmeye çalışıldığını söyledi. KTOEÖS’ün, güvenilir bir kurum olarak toplum tarafından kabul gördüğünü işaret eden Gökçebel, KTOEÖS'ün, "yalan, dolan, yağma politikalarına karşılık daha sosyal, daha insancıl, daha adil ekonomik, sosyal, siyasal anlayışlara ve politikalara taraf olmaya" devam edeceğini belirtti.

Tahir Gökçebel, LTB’de yaşananlarla ilgili tüm sorumluların ve en küçük ihmalin bile hesabının sorulması gerektiğini belirterek, halkın çağdaş, nitelikli kamusal ve ucuz belediye hizmetleri almasının sağlanmasını istedi.

Gökçebel, “Sağlık sorunlarının en büyük nedeni olan çevre kirliliği ve gıda güvensizlikleri artık son bulmalıdır. Keyfi, bilimsel olmayan ve rantçı bir anlayışla düzenlenemeyen çevre ve trafik, ciddi, bilimsel bir şehir planına dönüştürülerek halk trafik çilesinden kurtarılmalıdır” dedi. Belediye hizmetlerinin sadece çöp toplama, yol tamir etmeden çıkarılması ve dünyanın tanıdığı LTB’nin, çağdaş ülkelerin kentsel dönüşüm proje ve anlayışlarına kavuşturulması gerektiğini ifade eden Gökçebel, artan araç sayıları göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyulan bölgelere çağdaş kamusal oto park alanları oluşturulması ve elde edilen gelirin belediyeye kazandırılması önerisinde bulundu. Gökçebel, okullar ve çevrelerinin geliştirilerek okul güvenliği ve sağlığını tehdit edici unsurların kaldırılmasını istedi.

Tahir Gökçebel, çocukların güvenli ve çağdaş parklara kavuşturulması ve bu parklar yapıldıktan sonra da korunabilmesinin gerekliliği üzerinde durdu. Çağdaş bir şehirleşme anlayışına sahip bir Lefkoşa’ya ihtiyaç olduğunu kaydeden Gökçebel, “Kısacası halkımız, laik olduğu ve parasını ödediği hizmeti; emekçi ise emeğinin karşılığını ve sosyal güvencesini almalıdır. Ne yazık ki LTB’yi soyanlar faturayı da Lefkoşa halkına ve belediye emekçilerine kesmiştir” dedi.

Gökçebel, şöyle devam etti:

“Sendikamız, bu düzenin değişmesi için verilen mücadeleye destek vermiş ve vermeye devam edecektir. Alt yapısı kırk yıldır tamamlanamayan, sorunlar yumağı, kokan bir başkentten çağdaş, yasemin kokulu bir başkente geçme zamanı çoktan gelmiştir.”

(tak)

Bu haber toplam 1996 defa okunmuştur