1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Göçmenköylülerin isyanı
Göçmenköylülerin isyanı

Göçmenköylülerin isyanı

Göçmenköy bölgesine dikilen baz istasyonları bölge halkını ayağa kaldırdı.

A+A-

Didem Menteş

Göçmenköy’de Yaman Manav’ın bulunduğu bölgede iki tane bulunan baz istasyonu Göçmenköy halkının tepkisine neden oldu. Dün Canateş Apartmanı üzerine bir baz istasyonu daha yapıldığı gerekçesiyle toplanan bazı Göçmeköylüler, söz konusu antenin “internet alıcısı” olduğunu öğrenmesiyle sakinleşti. Ancak çevrede daha önce kurulan baz istasyonları bulunduğunu belirten Göçmenköy sakinleri, bu baz istasyonlarının sökülmesi için yetkililere 15 günlük süre verdiklerini belirtti. 15 gün içinde mevcut baz istasyonlarının sökülmemesi halinde eylem yapacaklarını belirten Göçmenköylüler, “Gerekirse biz sökeceğiz” diyerek tepkisini dile getirdi. Bölgede Bayraktar Ortaokulu, Yalçın İlkokulu ve Bülent Ecevit Anadolu Lisesi bulunduğunu hatırlatan Göçmenköy halkı, “öğrencilerin sağlığıyla oynuyorlar” uyarısında bulundu.

Baz istasyonu endişesi yaşandı
Apartman sahibi Güvenç Canateş, olay yerine gelerek söz konusu antenin internet alıcısı olduğunu baz istasyonu kurmadığını söyledi. Baz istasyonlarına kendisinin de karşı olduğunu aktaran Canateş, görüntüsü baz istasyonuna benzeyen internet alıcısının ayaklarını söktürdüğünü anlattı.
Göçmenköy Muhtarı Ayşe Başaranel ise kendisine herhangi bir şikayette bulunulmadığını, gerekli talimat verilirse gereken işlemleri başlatabileceğini söyledi. Söz konusu baz istasyonlarının uzun zamandır bulunduğunu belirterek, “Göçmenköy halkı eyleme gidecekse katılacağız” açıklamasında bulundu.

Haberin detayları Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2935 defa okunmuştur
Etiketler :