1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GAMİNİ KAVGASI YARGIDA: 7 TUTUKLU!
GAMİNİ KAVGASI YARGIDA: 7 TUTUKLU!

GAMİNİ KAVGASI YARGIDA: 7 TUTUKLU!

Güzelyurt’ta toplum sağlığı ile ilgili sürekli gündeme gelen ve yoğun şikayet konusu olan gaminilerle ilgili önceki gün yaşanan gelişmelerin ardından bölgede derin bir sessizlik hakimdi.

A+A-

Fehime ALASYA

Güzelyurt’ta toplum sağlığı ile ilgili sürekli gündeme gelen ve yoğun şikayet konusu olan gaminilerle ilgili önceki gün yaşanan gelişmelerin ardından bölgede derin bir sessizlik hakimdi.

Güzelyurt bölgesinde Gamini (kömür ocakları) işletmecileri ile Mevlevi sakini Esat Fellahoğlu asında önceki gün başlayan sözlü münakaşanın, kavgaya dönüşmesi bölgedeki gerginliği iyice tırmandırırken, olayların ciddi darp ve yaralanmaya varacak kadar kötüye gitmesi kamuoyunda derin üzüntüye neden oldu.

Önceki akşam çıkan kavgada gamini işletmecisi Önder Zaim, Saffet Binatlılı ve Suzak Banik ciddi şekilde darp edilirken, Esat Fellahoğlu ise soruşturma için Güzelyurt Polisi’ne alınmıştı.

Gaminilerle ilgili yaşanan gelişmelerin ardından dün bölgede derin bir sessizliğin hakim olduğu gözlemlendi.

Olayların başladığı bölge olan Mevlevi köyünde, güvenlik önlemi alan polis, dün gün boyu köy içerisinde ve özellikle gaminilerin olduğu alanda devriye ekipler görevlendirdi.

Öte yandan soruşturma kapsamında dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Esat Fellahoğlu aleyhine bir gün tutukluluk emri verildiği öğrenilirken, altı kişini daha tutuklandığı açıklandı.

 

6 tutuklu daha

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre önceki gün gözaltına alınan Esat Fellahoğlu’nun, dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde çıkarıldığı ve aleyhine bir gün tutukluluk emri verildiği belirtildi.

Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada kavgaya adı karışan ve aranan altı kişinin daha tutuklandığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

 

“Polise sitemkârız”

Çıkan kavgada ciddi şekilde darp edilen ve hastaneden darp raporu aldığını belirten gamini işletmecisi Önder Zaim ise serbest kaldığını belirtti.

Yaşananların ardından YENİDÜZEN’e konuşan gamini işletmecisi Önder Zaim, olayların nasıl geliştiğini anlattı.

Polislerin yaşanan olaylara hiç müdahale etmediğini söyleyen Zaim,  tedbir alınmadığı ve müdahale edilmediğini ileri sürdü.

Zaim, yaşanan arbedede bazı polislerin de ellerinden yara aldığını savundu.

 

“İftira atıyorlar”

Yaşanan olayları anlatan Zaim, ‘voyvodalık’ değerlendirmesinde bulundu.

Esat Fellahoğlu’nun açıklamalarını ‘iftira’ olarak değerlendiren Zaim, “Bu kişiler suçu üzerinden atsınlar diye iftira atıyorlar. Bunlar voyvodalığın en büyüğünü yaptılar. Araçlarla önümüzü kestiler. Tıpkı teröristler gibi hareket ederek vahşice bize saldırdılar. Bu adam terörist mi ki herkesin iş yerine gidip yıkmaya yakmaya kalkıyor? Bu cesareti nereden alıyor?” dedi.  

 


6 tutuklu daha

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Kasti hasar ve ciddi darp” başlığı altında şu ifadelere yer verildi: 

“08.11.2017 tarihinde, saat 18:00 sıralarında, Güzelyurt’ta umumi bir yer olan Turgut Özal Caddesi üzerinde, E.F.(E-43), E.Y.(E-25), U.F.(E-20), B.D.(E-22), M.Y.(E-23), D.S.(E-22) ve S.Ö.(E-33) aralarında gamini dumanı yüzünden husumet bulunan Önder ZAİM, Saffet BİNATLILI ve Sujan BONİK'in kullanımlarında bulunan FY 159 plakalı van araç ile seyir halinde bulundukları sırada, kullanımlarında bulunan kendilerinin seyrettiği üç ayrı araç ile önlerini kesip durdurduktan sonra adı edilenleri elleri, ayakları ve olay mahallinde buldukları beton blok parçaları ile vurmak suretiyle ciddi şekilde darp edip Saffet BİNATLILI’ya ait FY 159 plakalı aracın ön camını, sağ ve sol kapı camları ile sağ ön farını kırmak suretiyle hasara uğratmışlardır. Adı geçenler tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.


Çıkan arbedede darp edilen Ömer Zaim’in yaşananlara ilişkin iddiaları şöyle:

“Demir sopalarla bizi öldürmeye kalktılar. Araçlarla önümüzü kestiler. Tıpkı teröristler gibi hareket ederek vahşice bize saldırdılar”

“Saat üçte beni aradılar, kömür ocaklarına geldik, tüm kömür ocaklarını yıkıyoruz, adamlarınızı da tartakladık, hepsini yıkacağız, odunlarınızı benzin döküp yakacağız dediler. Ben de Lefkoşa’da idim, 1-2 saat sonra geleceğim dedim. Ustamı aradım, yetkili kişi bana ellerinde demir sopalar ve bıçaklarla gelip bizi burada alıkoydular, kömür ocaklarına zarar verdiler dediler.

Ben de saat 4 buçuk gibi adamlarımı da alıp kömür ocaklarına gittim. Oraya olayı duyan polis eşliğinde gittik. Kömür ocaklarında onları görmedik. O esnada Esat Fellahoğlu’nun adamı yanımızdan hızlıca geçip Kalkanlı istikametine gittiler. Polis eşliğinde yola çıktık, polisle birlikte, kömür ocaklarından birlikte polisle çıktık.

Bahçelerin içinden iki araba önümüzü kesti, iki araba bize pusu kurdu. Yaklaşık 15 civarı genç, arabanın içi taş ve değnek dolu, peşimize düştüler, taş ve sopalarla saldırıyorlardı, kovalamaca ve saldırı ile Güzelyurt’a kadar gittik, orada trafikten dolayı yol tıkandı, aşağıya inip önümüz kestiler, önce camları kırdılar, sonra yanında getirdikleri taşlar ile Saffet Binatlılı’nın kafasına vurdular. Benim de elime, başıma ve yüzüme vurdular. Demir sopalarla bizi öldürmeye kalktılar. Biz arabadan inemedik bile.

Polis hiç olaya müdahale etmedi. Olay başından beri polis gözetiminde oldu. Polise sitemkârız, ne tedbir aldı ne de müdahale etti. Üstelik o arbede içerisinde bazı polislerin de elleri yaralandı, kırıklar, yara bereler oluştu… 

Bu kişiler suçu üzerinden atsınlar diye iftira atıyorlar. Bunlar voyvodalığın en büyüğünü yaptılar. Araçlarla önümüzü kestiler. Tıpkı teröristler gibi hareket ederek vahşice bize saldırdılar. Bu adam terörist mi ki herkesin iş yerine gidip yıkmaya yakmaya kalkıyor? Bu cesareti nereden alıyor?

Akşam hastaneye gidip darp raporumu aldım ve ifademi de verdim… “

Bu haber toplam 3713 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler