1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu: Kültür-sanatın kalbi yeniden Lefkoşa’da atacak
Fellahoğlu: Kültür-sanatın kalbi yeniden Lefkoşa’da atacak

Fellahoğlu: Kültür-sanatın kalbi yeniden Lefkoşa’da atacak

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin UBP ve DP tarafından son iki dönemde tüm uyarılara rağmen göz göre göre batırıldığını söyleyen Fellahoğlu, Lefkoşalıların yaşadıklarının hiçbirini hak etmediğini ifade etti.

A+A-


Lefkoşa Surlariçi Çarşı İnisiyatifi'nin düzenlediği Çarşı Sanat Festivali'ne katılan CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, stantları ziyaret ederek festivale katılan halkla sohbet etti.
Lefkoşa Türk Belediyesi'nin UBP ve DP tarafından son iki dönemde tüm uyarılara rağmen göz göre göre batırıldığını söyleyen Fellahoğlu, Lefkoşalıların yaşadıklarının hiçbirini hak etmediğini ifade etti. İki partinin popülist anlayışla yönettiği belediyenin en temel yerel hizmetleri bile yerine getirmekten aciz duruma düşürüldüğüne dikkat çeken Fellahoğlu, ülkenin başkentinin bu tür sanatsal faaliyetlerde de en ön planda olması gerektiğini dile getirdi.
“Kültür-sanat temel hizmetlerimiz arasında olacak”
Kültür sanatın kalbinin attığı Lefkoşa'nın bugün içinde bulunduğu atıl durumun asla kabul edilemez olduğunun altını çizen Fellahoğlu, "Sayısız sanatçıya, yazara ya da şaire ev sahipliği yapan Lefkoşa'da kültür sanatın kalbi yeniden atmaya başlayacak. Başkent Lefkoşa'da temizlik, sağlık, alt yapı ve ulaşım gibi konularda yaşanan sıkıntıları çözmek için çalışırken, kültür sanat alanını da temel hizmetler arasında göreceğiz" dedi. Lefkoşa’yı ayağa kaldırırken kültür sanatı da öncelikli olarak ele alacağını vurgulayan Fellahoğlu, bu alanda çok parlak bir geçmişi olan Lefkoşa’yı ülkemizin parlayan yıldızı haline yeniden kendilerinin getireceğinin sözünü verdi.
“Başkent Tiyatro projesi tamamlanacak”
Ülkemizde kurumsal bir kültür sanat yapılanmasının sadece Lefkoşa Türk Belediyesi’nde olduğunu söyleyen Fellahoğlu, bu avantajın diğer belediyelerle birlikte düzenleyecekleri ortak etkinliklerle de destekleyerek, Lefkoşalıları kısa süreli de olsa günlük yaşamın sıkıntı ve sıradanlığından uzaklaştırmak için temel bir hizmet alanı olacağını belirtti.
Yapımı yılan hikâyesine dönen Başkent Tiyatro Projesi'ni, Lefkoşa Türk Belediyesi'ne yeniden kazandıracağını dile getiren Fellahoğlu, "Güvenle birlikte elde edebileceğimiz dış desteklerle bitirmek için çalışacağız" diyerek Lefkoşa'nın her konuda olduğu gibi kültür sanatta da hak ettiği konuma kendileriyle birlikte ulaşacağını sözlerine ekledi. (yenidüzen)

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur
Etiketler : , ,