1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Falyalı cinayeti yargıda: Olayda birden çok silah ve kişi var, Ankara'ya ekip gönderiliyor
Falyalı cinayeti yargıda: Olayda birden çok silah ve kişi var, Ankara'ya ekip gönderiliyor

Falyalı cinayeti yargıda: Olayda birden çok silah ve kişi var, Ankara'ya ekip gönderiliyor

Çatalköy'de düzenlenen silahlı saldırı sonucu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Ö.T ile Y.G bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme zanlılara 6'şar gün tutukluluk verdi

A+A-

MAHKEMEDE ÖNE ÇIKAN, POLİSİN AKTARDIĞI SORUŞTURMA BİLGİLERİ:

  • Zanlı Ö.T. mahkemede konuştu: Olayda bağlantım yok can güvenliğimden endişeliyim.
  • Olay yerinde polisin tespit ettikleri: 59 adet 7.62 mm boş kovan, 9 adet 7.62 mermi çekirdeği, 5 adet 9 mm kovan.
  • Soruşturma kapsamında DNA, balistik, toprak, parmak izi örnekleriyle ilgili Ankara'ya ekip gönderiliyor.
  • Olayda birden çok silah kullanıldığı bulgusu var, bu da birden fazla kişinin olduğu demek.
  • Türkiye'den istihbarat anlamında bilgi bekleniyor.
  • Aranan, ismi tespit edilen zanlılar, emareler var.
  • Kiralık araçların içinde olayda kullanıldığına inanılan emareler bulundu.
  • Olayda kullanılan birçok kiralık araç tespit edildi. Olay öncesi ve sonrasına ilişkin GPS verileri takip ediliyor.

 

Ayşe GÜLER

Çatalköy'de düzenlenen silahlı saldırı sonucu öldürülen Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş cinayetine ilişkin yürütülen polis soruşturması derinleşti.

Polis Genel Müdürlüğü içerisinde siyasi, narkotik, adli, özel harekat ekiplerinin de dahil olduğu geniş çaplı bir ekip oluşturuldu.

Cinayet sonrasında 3’ü Türkiye’de olmak üzere tutuklu sayısı 5’e yükseldi.

Olayla ilgili tutuklanan Ö.T’nin ardından, adaya birlikte giriş yaptığı tespit edilen Y.G de bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı, haklarında 6’şar gün tutukluluk kararı alındı.

Soruşturmayla ilgili detaylar mahkemede polis tarafından paylaşıldı, bilgiler kan dondurdu.

Polis, olay yerinde 59 adet 7.62 mm boş kovan, 9 adet 7.62 mm mermi çekirdeği ve 5 adet de 9 mm çapında kovan bulunduğunu açıkladı.

TC Emniyeti ile birebir temasa geçildiği, emarelerin Türkiye’ye de gönderildiği ifade edildi,

balistik, data, DNA, toprak ve parmak izi incelemesi yapılması için Ankara’ya ekip gideceği polis tarafından mahkemede aktarıldı.

Olayda birden çok silah, birçok kiralık araç kullanıldığına dair bulgu olduğu dikkat çeken diğer detaylar arasındaydı.

Kiralık araçların bazılarında olayda kullanıldığına inanılan emarelerin tespit edildiği, GPS hareketlerinin incelendiği de belirtildi.

Türkiye'den istihbarat anlamında bilgi beklenildiği mahkemede aktarıldı.

Avukatı olmaması nedeniyle mahkemede söz alan zanlı Ö.T, “Olayda bağlantım yok” dedi, can güvenliğimden endişeli olduğunu savundu.

 

MADDE MADDE SORUŞTURMA DETAYLARI:

Müfettiş Bayram, detaylı bilgi verdi…

Müfettiş Murat Bayram, mahkemede soruşturmayla ilgili detaylı bilgi verdi.

Bayram, her iki zanlının da 8 Şubat’ta Çatalköy’de meydana gelen ‘taammüden adam öldürme’, ‘kanunsuz ateşli silah patlayıcı madde kullanma, taşıma, tasarruf’, ‘meskun mahalde ateş açma’ suçlamasıyla tutuklandığını belirtti.

Zanlı Ö.T’nin 9 Şubat’ta tutuklandığını ifade eden Bayram, mahkemeye çıkarılarak, aleyhinde 2 gün tutukluluk kararı alındığını söyledi.

Bayram, soruşturma kapsamında Y.G’nin ise 9 Şubat’ta tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldığını ve aleyhinde 1 gün tutukluluk verildiğini dile getirdi.

 

Kiralık araçların GPS hareketleri inceleniyor

Bu sürede olayda hayatını kaybeden Halil Falyalı ve Murat Demirtaş’a otopsi yapıldığını söyleyen Bayram, emarelerin teslim alındığını kaydetti.

Bayram, olayda kullanılan birçok kiralık araç tespit edildiğini ifade ederek, hem olay öncesi hem de olay sonrasındaki GPS hareketlerinin incelendiğini söyledi.

Ayrıca Bayram, Kent Güvenlik Yöntemi Sistemleri’ne bağlı görüntülerin de incelendiğini belirtti.  

 

Ankara’ya ekip gönderiliyor

Cinayetle bağlantısı olduğuna inanılan 3 şahsın Türkiye’de tutuklandığını ifade eden Bayram, TC Emniyeti ile birebir temasa geçtiğini, emarelerin Türkiye’ye de gönderildiğini, orada da geniş çaplı soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Bayram, balistik, data incelemesi, DNA, toprak ve parmak izi incelemesi yapılması için Ankara’ya ekip gönderileceğini kaydetti.

 

İsmi tespit edilen, aranan zanlılar var

İsmi tespit edilen ve aranan zanlıların bulunduğunu aktaran Bayram, soruşturma kapsamında henüz bulunmayan emarelerin olduğunu söyledi.

Bayram, tespit edilen bazı kiralık araçların içerisinde olayda kullanıldığına inanılan emarelerin yer aldığını ifade ederek, DNA ve balistik incelemelerinin sürdüğünü belirtti.

 

Gönüllü ifadede bilgiler doğru değil

Soruşturma kapsamında tutuklanan Ö.T’nin olayla ilgili verdiği gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin devam ettiğini de açıklayan Bayram, birçok bilginin doğru olmadığının tespit edildiğini de dile getirdi.

 

Savaş alanı gibi!

Bayram, olay yerinde 59 adet 7.62 mm boş kovan, 9 adet 7.62 mm mermi çekirdeği ve 5 adet de 9 mm çapında kovan bulunduğunu aktardı.

Olayda birden çok silah kullanıldığına yönelik bulgu olduğunu da vurgulayan Bayram, “Bu bulgu da birden fazla kişinin olduğunu gösteriyor” dedi.

Bayram, birçok aracın da kullanılması nedeniyle olayın organize şekilde yapıldığına yönelik bulgu olduğunu da vurguladı.

 

Özel ekip oluşturuldu…

Soruşturma kapsamında; Polis Genel Müdürlüğü içerisinde siyasi, narkotik, adli, özel harekat ekiplerinin de dahil olduğu geniş çaplı bir ekip oluşturulduğunu söyleyen Bayram, görev dağılımı yapıldığını kaydetti.

Bayram, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ifade ederek, her iki zanlının da 6 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Y.G’nin avukatları talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmedi.

 

Zanlı Ö.T mahkemede konuştu: Can güvenliğim yok

Avukatı olmaması nedeniyle zanlı Ö.T’ye Yargıç Hazan Aksun tarafından söz verildi, tutukluğa itirazı olup olmadığı soruldu.

Zanlı Ö.T ise talep edilen tutukluluk süresine itiraz etti, olayla bağlantısı olmadığını, can güvenliğinin bulunmadığını savunarak, “Tahliyemi istiyorum” dedi.

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Murat Bayram’a neden tutuklandığını sordu.

Müfettiş Bayram ise olayla bağlantılı olduğuna dair bulguların yer aldığını ifade etti.

Bunun üzerine zanlı, “Benim orada bulunmam mı bulgu?” diye yeniden soru yöneltti.

Müfettiş Bayram ise zanlının olaya katıldığı yönünde de bulguların yer aldığını söyledi.

 

6 gün tutukluluk

Yargıç Hazan Aksun ise meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, her iki zanlının 6’şar gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

1-guvenlik.jpg
Duruşma nedeniyle mahkeme bahçesine güvenlik şeridi çekildi.

 

Bu haber toplam 10159 defa okunmuştur