1. HABERLER

  2. SEÇİM 2022

  3. Erhürman: Gençleri ve halkımızı uçurumun eşiğinden geri döndüreceğiz
Erhürman: Gençleri ve halkımızı uçurumun eşiğinden geri döndüreceğiz

Erhürman: Gençleri ve halkımızı uçurumun eşiğinden geri döndüreceğiz

CTP Genel Başkanı Erhürman, gençlerin umutlarını yitirmesine sebep olanların 23 Ocak’tan sonra gideceğini ifade ederek, “Gençleri ve halkımızı uçurumun eşiğinden geri döndüreceğiz” dedi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, gençlerin umutlarını yitirmesine sebep olanların gideceklerini, 23 Ocak’tan sonra CTP’nin iktidarıyla birlikte Kıbrıs sorununda doğru zemine geri dönüleceğini ve gençlerin göç etmesinin önüne geçileceğini söyledi.

Kıbrıs Sorununun doğru raydan çıktığını ancak 23 Ocak’tan sonra uluslararası toplum ve uluslararası hukukun da kabul ettiği gibi iki toplumlu, iki kesimli ve siyasi eşitliğe dayalı federal çözüm zeminine yeniden geri dönüleceğini vurguladı. Erhürman dün, Mağusa’da “Gençler Soruyor Tufan Erhürman Cevaplıyor” etkinliğine katıldı ve gençlerin sorularına cevap verdi. Mağusalı gençlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte CTP’nin 23 Ocak erken genel seçimlerinden sonra hayata geçireceği vizyon değerlendirildi.

“Kazanımlarımızı çözüm iradesi zeminine basarak elde ettik…”

Kıbrıs Türk toplumunun özellikle 2004 yılındaki Annan Planı referandumuna evet demesiyle birlikte Avrupa kapılarının açıldığını ve bu konuda birçok kazanım elde ettiklerini anımsatan CTP lideri Tufan Erhürman, gençlerin bu doğru zemin sayesinde Avrupa’da eğitim hakkı elde ettiğini ve AB bursu almaya hak kazandıklarını anlattı. Kıbrıs müzakerelerinde doğru zemine basılması durumunda çözüme ulaşılamadığı durumda bile Kıbrıslı Türklerin uluslararası hukuk ve uluslararası toplumla parça parça da olsa buluşma imkanı yakaladığını aktaran Tufan Erhürman, müzakereleri tekrar bu zemine çekeceklerini vurguladı.

 

“Ülkeyi ve halkımızı uçurumun eşiğinden geri döndüreceğiz”

Kıbrıs Sorununun çözümü hedefinin yanında iki hedefleri daha bulunduğunun altını çizen Erhürman, Kıbrıs Sorununun çözümüne kadar olan sürede halkı dünyayla buluşturmak ve kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi yaratma amacında olduklarını dile getirdi. CTP’nin hükümette bulunduğu 2018’de Derinya ve Aplıç kapılarının açıldığını ve o bölgedeki çarşıların hareketlendiğini hatırlatan CTP lideri Tufan Erhürman, 23 Ocak’tan sonra göreve geldikten sonra Lefkoşa’da Mağusa Kapısı’nı açacaklarını, bu sayede hem iki toplumu daha çok buluşturacaklarını hem de iki ekonomiyi yakınlaştıracaklarını kaydetti.

Bu haber toplam 1628 defa okunmuştur