1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. EL-SEN eylemde: "AKSA'ya hayır!"
EL-SEN eylemde: "AKSA'ya hayır!"

EL-SEN eylemde: "AKSA'ya hayır!"

AKSA'ya peşkeş yasası olarak ifade edilen Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı'na karşı EL-SEN'in başlattığı eylemlilik süreci 13'üncü gününe girdi.

A+A-

AKSA'ya peşkeş yasası olarak ifade edilen Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı'na karşı EL-SEN'in başlattığı eylemlilik süreci 13'üncü gününe girdi.

Sendikal Platform'un da desteklediği eylemde tansiyon erken tırmandı. Eylemciler gelir gelmez Meclis kapısına vurdu. Eylemcilerin, kaynaklanan ve zincirlenen Meclis ana giriş kapısını açmak için sallaması ve zorlaması üzerine polis müdahale etti. Yaşanan zorlama sonrası Meclis'in kaynaklanan kapısı kırıldı, polis Meclis önüne etten duvar ördü. Eylemciler daha sonra kapıyı kırdı.

Geniş güvenlik önlemi...

Polisin geniş güvenlik önlemi alıp, Meclis önüne bariyer çektiği eylemde, Dereboyu-Meclis ve Ledra Palace-Meclis güzergahları trafiğe kapatıldı.

Eylem sırasında El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ve Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu Meclisin bahçe kapısı üstüne oturdu.

Yasa tasarısı 3'üncü kez...

Söz konusu yasa tasarısı bugün 3'üncü kez Meclis Genel Kurul gündeminde onaya sunulmaya çalışılacak.

Tasarı diğer iki denemede, stenografların ek mesai eylemlerine takılmıştı.

KTAMS ile KTÖS de El-Sen'e destek için eyleme gitti

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmesine bugün devam edilecek Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı Meclis önünde eylem yapıyor.
Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), El-Sen’in eylemine destek amacıyla bugün 08.00-16.15 saatleri arasında Trafik Dairesi Motorlu Araçlar Birimi Lefkoşa şubesinde greve gitti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) da, 09.00-12.00 saatleri arasında Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda greve giderek, El-Sen’e destek veriyor.


Eylemcilerin Meclis kapısını kırma anı...

6-076.jpg

3-253.jpg

7-066.jpg

10-029.jpg

13-019.jpg

11-074.jpg

FOTOĞRAFLAR / GÖRÜNTÜ: BURÇİN AYBARS - ERTUĞRULSENOVA

 

Bu haber toplam 3888 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,