1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Eksiklerimiz ve hatalarımız oldu doğrudur”
“Eksiklerimiz ve hatalarımız oldu doğrudur”

“Eksiklerimiz ve hatalarımız oldu doğrudur”

Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, “Hükümet olarak bu krizle ilgili tedbir olarak doğrudur, haklısınız bazı çelişkilerimiz, eksikliklerimiz ve yanlışlarımız oldu. Eksikte ve hatada ısrarcı olmadık” şeklinde konuştu.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, Meclis kürsüsünden özeleştiri yaptı, “Eksiklerimiz, hatalarımız oldu, doğrudur, ancak eksikte ve hatada ısrarcı olmadık” diye konuştu. Özersay, toplumda endişe ve kaygıyı artıracak söylemlerden kaçınmak gerektiğini ifade etti.

Özersay, “Çok iyi yönettik, öyle yönettik, böyle yönettik demekten kaçınırım ama kriter belirlenmedi demek yetmez. Hangi sektörlerin ne zaman açılacağı konusunda da bakanlılar çalışıyor, kriterler belirleniyor” sözlerini de kullandı.

Yanlış yapılan bir şey varsa gözden geçirilebileceğini söyleyen Özersay, adil olmak gerektiğini düşüncesini paylaştı.

 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, koronavirüs nedeniyle kapalı olan sektörlerin açılması konusunda belli kriterlerin aranacağını, sektörlerin yeni yaşam tarzı belirlenerek açılacağını söyledi.

Özersay, dünyada örneği olmayan bir krizle karşı karşıya olunduğunu da hatırlattı, dünyada da henüz sınanmış, doğru bir çözüm yolu olmadığını kaydederek, ülkelerin planlarını revize etmek zorunda kaldığına da işaret etti.

Özersay, durumun genel anlamda ciddi olduğu konusunda bir şüpheleri olmadığını, Meclis kürsüsünden ciddiyet çağrısı yapılmasını anlamadığını belirtti.

“İyi ya da kötü”

Bir krizin iyi veya kötü yönetilmesinin sübjektif değerlendirmeler olduğunu kaydeden Özersay, ilk günden beri açık olan ve görevlerini yerine getiren kamu kurumları olduğunu, Sağlık Bakanlığı’nın hangi kurumun nasıl çalışması gerektiği konusundaki çalışması uyarınca hizmetlerin verildiğini anlattı.

Özersay, özel sektörün açılmasından önce belli kriterlerin aranacağının zaten söylendiğini, bunların da şu anda belirlendiğini, yeni yaşam tarzı belirlenerek sektörlerin açılacağını söyledi.

“Kriter belirlenmedi” eleştirilerini anlamadığını kaydeden Kudret Özersay, pandemi hastanesi konusundaki açıklamaların Sağlık Bakanı’nca yapıldığını belirtti.

İngiltere’yi örnek gösterdi

Kudret Özersay, “Şu ana kadar kötü yönetilmiş bir kriz görmek istiyorsak, en azından başlangıçta bu hastalığı ciddiye almayan Birleşik Krallık’a dönüp bakmamız lazım. İspanya’nın ve İtalya’nın da durumu ortadadır” dedi.

Özersay, sözlerini, “Dünya Bankası Genel Direktörünün söylediği şu cümleler önemli: Bu virüsü birbirinizle kavga etmek veya siyasi puan kazanmak için fırsat olarak kullanmayın. Bu tehlikeli bir yaklaşım olur. Ateşle oynamak olur. Dünya Bankası direktörünün bu sözü önemlidir” diyerek tamamladı.

Bu haber toplam 3465 defa okunmuştur
Etiketler : ,