1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP, törenle adaylarını tanıttı
DP, törenle adaylarını tanıttı

DP, törenle adaylarını tanıttı

DENKTAŞ: “TEMİZ SİYASETİN NASIL OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ” ARABACIOĞLU: “YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM…” ŞONYA: “DİĞERLERİ KAĞITTAN KAPLAN”

A+A-

 

 Demokrat Parti (DP) dün akşam düzenlenen şölenle Lefkoşa Belediyesi Meclis Üyesi adaylarını basına tanıttı.

Büyük Han’da saat 18:30’da başlayan şölende DP Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Öztürk  bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra DP Genel Sekreteri Bengü Şonya ile  DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın konuşmaları  yer aldı. Ardından adaylar teker teker kürsüye çağrılırken,  kısa öz geçmişleri okundu ve adaylar da birer cümle ile göreve geldiklerinde yapacaklarını ve hedeflerini dile getirdiler.

Adayların takdiminin ardından Belediye Başkan Adayı Mustafa Arabacıoğlu kürsüye çıkarak konuştu.

ÖZTÜRK

DP İlçe Başkanı Kemal Öztürk konuşmasında, Lefkoşa’nın sorunlarını sevgi, hoşgörü, karşılarındakine değer verme, barış, uzlaşı ve dayanışma gibi değerlerle çözmek için göreve geleceklerini söyledi.

Öztürk, ekiplerinin herkesi kucaklayan, adil yönetim olgusunu yaşatacağını  ve temiz siyasetin önünü açacağını da söyledi.

ŞONYA

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya da, DP’nin Belediye Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu’nun  temiz siyasette marka olduğunu kaydetti ve belediye meclis üyesi adaylarının da seçkin ve nezih kişiler olduğunu söyledi.

Şonya, “Ekibimizin vizyonu karşısında diğerleri kağıttan kaplandan ileri gidemez” diye konuştu.

DENKTAŞ

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da konuşmasında, “KKTC’nin ayakları üzerinde duran bağımsız bir devlet olma iddiamızı ortaya koyacağımız ve temiz siyasetin nasıl olacağını göstereceğimiz bir seçimin ilk gecesine hoş geldiniz” dedi.

Denktaş uzun zamandır “boş tencereye kaşık vurarak ses çıkarmak değil, boş tencerenin nasıl doldurulacağını anlatmak suretiyle” muhalefet yaptıklarını kaydetti ve DP’yi eleştirenlerin, “bu yapıyla bir yere varamaz” diyenlerin  yanıldığını belirtti.

Serdar Denktaş, bir vizyon ortaya koyduklarını,   bu vizyona sahip bir iktidar olursa ülkenin  ayakları üzerinde durabileceğini ifade etti.

Ekonomik ve sosyal anlamda üstlerine düşeni yapmak, ardından da “Bunu yaptık, şunu istiyoruz” diye Ankara’nın, Anadolu’nun  kapısını çalmak gerektiği yönündeki görüşünü dile getiren Denktaş, erken seçim olmasını ve ülkenin geleceği için düşündüklerini söylemeyi beklerken Belediye seçimlerinin araya girdiğini belirtti.

Partililerinin ortak aday konusuna sıcak bakmadığını, kendi adaylarını çıkararak kendilerini ifade etme ve böylelikle  ülke geneli için söylediklerini ispat etme düşüncesinde olduklarını anlatan Denktaş, kazanabilecek doğru adayları çıkardıklarını ve tertemiz bir ekiple bu adayı Lefkoşalının önüne koyduklarını söyledi.

ARABACIOĞLU

Belediye Başkan Adayı Mustafa Arabacıoğlu da konuşmasında, 19 yıldır siyasette bulunduğunu,  ancak şimdi siyasette yeniden doğmuş gibi olduğunu, böyle bir enerji ve heyecan taşıdığını kaydetti.

Siyaseti bırakma yönünde karı ve söylemleri bulunduğunu hatırlatan Arabacıoğlu,  Genel Başkan Serdar Denktaş aday olmasını isteyince şaşırdığını ve ismi açıklanınca gösterilen tepki ve sevginin kendisini duygulandırdığını anlattı.

LTB’de birikmiş, çözülmeyi bekleyen bir çok sorun olduğunu, siyasette bulunma amaçlarının da sorunları çözmek olduğunu belirten Arabacıoğlu, bununla birlikte hep hayalini kurduğu temiz siyaseti yapabileceğini düşündüğü için aday olduğunu ifade etti.

Siyasete ve siyasetçiye olan güvenin yeniden tesisini sağlamak için yola çıktığını belirten Arabcıoğlu, LTB Başkanlığı’na seçildiği takdirde yapacaklarını da anlattı.

Arabacıoğlu, ekibiyle birlikte LTB’de mali disiplini sağlamak için tedbirler alacaklarını, çalışma barışının tesisi, şeffaflık, katılımcılık için çalışacaklarını ve “kokuşmuşluğun”  ortadan kaldırılması için hukuki çerçevede gerekenin yapılacağını belirtti.

Arabacıoğlu, vatandaşların ödediği paranın ne amaçla nerede kullanıldığını görmesini sağlayacaklarını, usulsüzlüklerin takipçisi olacaklarını ve belediye yönetimine duyulan güvensizliğin ortadan kaldırılması için gerekeni yapacaklarını da vurguladı.

Konuşmaların ardından parti yetkilileri, Arabacıoğlu ve  meclis üyesi adayları konukları hep birlikte selamladılar ve basına görüntü verdiler. (tak)

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur
Etiketler : ,