1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gözler, İsias Otel’de
Gözler, İsias Otel’de

Gözler, İsias Otel’de

Kıbrıslı Türk kafilenin bulunduğu İsias Otel enkazında çalışmalar aralıksız sürüyor.

A+A-

Kıbrıslı Türk kafilenin bulunduğu İsias Otel enkazında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Arama-kurtarma ekiplerinin otel enkazında yaptığı çalışmalarda 4’üncü gününe girildi.

Kafileden şu ana kadar 12 cansız bedene ulaşıldı.

 

Bina güvenliği gündeme geldi

Ailelerin enkaz önündeki bekleyişi sürerken, İsias’ın apartmandan otele dönüştürüldüğü NTV muhabiri tarafından gündeme getirildi.

Yetkililer, otelin bina güvenliği sorguladı.

“Demiri tuttuğunuz anda elinizde kalıyor, beton yok” diye konuşan NTV muhabiri, usta televizyoncu Merih Ak, söz konusu otel inşaatının önceden mühürlendiği yönünde iddiaları da seslendirdi, inşaatla ilgili Cumhuriyet savcılarına çağrıda bulundu.

Enkazdan çıkarılan cansız bedenlerin soğuk hava deposuna alındığını, kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğünü anlatan NTV muhabiri Merih Ak, saatler geçtikçe umudun yerini acıya bıraktığını ifade etti.

 

Polat: Ekipler enkaz altında boş alan tespit edildi

İsias Otel’den son gelişmelerle ilgili bilgi aktaran Sedat Polat, ekiplerin enkaz altında boş ve geniş bir alan tespit ettiklerini ifade etti. Çalışmaların bu alanda yoğunlaştığı bilgisini paylaşan Polat, “Geniş bir boşluk var deniyor, belki de korunur vaziyette bu boşluktan insanlar çıkabilir” dedi.

Çalışmaların birçok alandan yürütüldüğünü kaydeden Polat, “İnşallah güzel haberler vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Çavuşoğlu: “Çalışmalarımız iki güne kadar tamamlanacak”

 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Gazimağusa Türk Maarif Koleji sporcu kafilesinin bulunduğu Adıyaman İsias Otel enkazındaki çalışmaların  iki güne kadar tamamlanacağını belirtti.

BRT ana haber bültenine telefonla  bağlanan Bakan Çavuşoğlu, çalışmaların aralıksız devam ettiğini,  tüm ekiplerin 24 saat kesintisiz çalıştığını ifada etti.

 

 

Bu haber toplam 9140 defa okunmuştur
Etiketler : ,