1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cezaevi damında uyuşturucu!
Cezaevi damında uyuşturucu!

Cezaevi damında uyuşturucu!

Merkezi Cezaevi’nde görevli gardiyanlar tarafındancezaevinin koğuşlarının damı üzerinde, bantla sarılı çorap içerisine gizlenmiş eroin dahil çok miktarda uyuşturucu, telefon, şarj aleti ve ekipmanları bulundu, 5 kişi tutuklandı.

A+A-

Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde görevli gardiyanlar tarafından 30 Mart’ta, saat 06:00 sıralarında cezaevinin koğuşlarının damı üzerinde, bantla sarılı çorap içerisine gizlenmiş eroin dahil çok miktarda uyuşturucu, telefon, şarj aleti ve ekipmanları bulundu, 5 kişi tutuklandı.

Polisten yapılan açıklamaya göre koşuşların damında, yaklaşık 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 7.5 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap, 27 adet Eroin içeren hap, 3 adet cep telefonu, 1 adet cep telefonu pili, iki adet cep telefonu kulaklığı ve bir adet cep telefonu şarj cihazı ve adaptörü, iki adet cep telefonu şarj kablosu bulundu.

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri

tarafından yapılan ileri soruşturma kapsamında; Merkezi Cezaevinde hükümlü tutuklu bulunan Ç.Ö.(E-30) isteği doğrultusunda, söz konusu maddelerin E.Ö.(E-31) tarafından bahse konu yere atıldığı tespit edildi.

E.Ö. ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan M.A.D.(E-31), E.K.(E-30), Y.O.(E-32) ve M.Ö.(E-59) tutuklanmış olup, soruşturma devam ediyor.


3 gün tutukluluk

uu-019.jpg

Merkezi Cezaevi damına atılan uyuşturucu ve telefon soruşturması devam ediyor. Soruşturma neticesinde tutuklanan E.Ö. ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan M.A.D, E.K, Y.O., ve M.Ö., mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Serkan Sakallı olayla ilgili bulguları aktardı.

Sakallı, cezaevinde yaklaşık 4 gram hintkeneviri,  7 buçuk gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap, 27 adet Eroin içeren Suboxone marka hap tespit edildiğini kaydetti.

Polis, uyuşturucunun yanı sıra  1 adet Nokia marka 105 model ekranı kırık cep telefonu, 1 adet Samsung marka GT/E 1207 Y model cep telefonu, 1 adet Zanco marka cep telefonu, 1 adet GLX Orginal marka seri numaralı cep telefonu pili, iki adet cep telefonu kulaklığı, bir adet Samsung marka kablolu cep telefonu şarj cihazı, bir adet Huaweı marka şarj cihazı adaptörü, bir adet siyah ve bir adet beyaz renk cep telefonu şarj kablosu ve 3 adet üzerinde Cıty Royal 5 Cyprus yazılı oyun fişi bulunarak polise bilgi verildiğini söyledi.

Mahkûm isteği doğrultusunda geldi…

Sakallı,  soruşturma kapsamında cezaevinde hükümlü tutuklu bulunan mahkûm Ç.Ö.’nün isteği doğrultusunda diğer zanlıların cep telefonunu zanlı E.Ö.’ye verdiklerini kaydetti.

Polis zanlıların evinde yapılan aramada zanlı E.Ö.’nün ikametgâhında cezaevinde bulunan uyuşturucuların sarılı olduğu naylonun diğer yazısının bulunarak emare alındığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini zanlıların vermiş oldukları ifadelerin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini ayrıca meseleye bağlantısı olduğu düşünülen bir kişinin daha arandığını belirterek zanlıların ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (Evrim Kamalı)

 

 

 

Bu haber toplam 14389 defa okunmuştur
İlgili Haberler