1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutuklulukları 7 gün uzatıldı
Tutuklulukları 7 gün uzatıldı

Tutuklulukları 7 gün uzatıldı

Merkezi Cezaevine uyuşturucu ve telefon atılması meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Merkezi Cezaevine uyuşturucu ve telefon atılması meselesi ile ilgili olarak tutuklanan E.Ö, H.B, M.K, S.K. ve İ.Ö. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Zanlılar M.A.D., E. K., Y. O., M. Ö. ve H. Ö. ise teminata bağlanmıştı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kağan Kurtbir olayla ilgili bulguları aktardı. Kurtbir Merkezi Cezaevinde bulunan yaklaşık 4 Gram ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 7.5 Gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap, 27 adet Eroin içeren Suboxone marka hap, 3 adet cep telefonu, 1 adet cep telefonu pili, iki adet cep telefonu kulaklığı, bir adet Samsung marka kablolu cep telefonu şarj cihazı, bir adet Huaweı marka şarj cihazı adaptörü, bir adet siyah ve bir adet beyaz renk cep telefonu şarj kablosu ve 3 adet oyun fişi bulunarak polise bilgi verildiğini söyledi. Kurtbir polisin mesele ile ilgili başlatmış olduğu soruşturma kapsamında Merkezi Cezaevinde hükümlü tutuklu bulunan mahkûm Ç. Ö., D. G. ve M. O.B.’nin isteği doğrultusunda Mağusa’da sakin diğer zanlıların söz konusu telefonları Cezaevine götürmesi için E.Ö.’ye (E-31) verdikleri ve Zanlı 6’nın da söz konusu telefonların yanına söz konu uyuşturucu maddeleri de koyarak Cezaevine götürüp mahkûm Ç.Ö., D. G. ve M. O.B.’nin alması için attığının tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

Polis, zanlı Salih Kahraman’ın konu maddeleri cezaevinin yakınına sakladığını belirtti.  

Polis, zanlı İ. Ö’nün ise bulunan telefonlar ile bağlantısının tespit edilmesi üzerine tutuklandığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 7 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, zanlıların soruşturma maksatlı 7 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler