1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Buffer Fringe' için başvurular başladı
'Buffer Fringe'  için başvurular başladı

'Buffer Fringe' için başvurular başladı

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2017 için başvurular başladı

A+A-

 

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali için başvurular 10 Mart 2017 itibariyle başladı. Kasım 2017’de dördüncü yılına girecek olan festival, hem sanatçılara hem de seyircilere eşsiz bir deneyim sunmak adına genişliyor ve dönüşüyor. Dayanışma Evi tarafından Lefkoşa ara bölge ve çevresinde gerçekleşecek olan festivalin bizzat kendisinin fiziksel ve zihinsel bir çok bariyeri aşacağı kaydedildi. Açıklama şu şekilde:

Festival bu yıl, performans sanatlarının her biçimi ve ifadesinde avangard sayılan; belirli sanat biçimlerinin limitlerini zorlayan; sanatın toplumdaki rolü ile ilgili yaygın yargıları yerle bir eden; bugünün dünyasında acil olarak konuşulması gerekenleri ifade edebilmek için kendini yeniden yaratan eserlerin arayışındadır.  İletişim kurarken herhangi bir dile ihtiyaç duymayan eserler ve sanatını toplumla paylaşırken hiçbir engelde durmayacak olan sanatçıların başvuruları özellikle beklenmektedir.

Performanslar için aranan özellikler:

  • Radikal, çığır açan eserler
  • 30-50 dakika sahne süresi
  • Oldukça sınırlı teknik gereksinim

Buffer Fringe 2017, sanatçılara 800€’ya kadar katkı; diğer sanatçılarla tanışma, eserlerini izleme, sosyal etkinlikler sayesinde deneyimlerini paylaşma fırsatı ve eserlerini uluslararası festival organizatörleri ve katılımcıları önünde sergileme fırsatı sunuyor. Festivalde sergilenecek olan performanslardan üçü, yerel ve uluslararası performans sanatları profesyonellerinden oluşan bir komitenin kararıyla, “Buffer Fringe turu” kapsamında Kıbrıs’ta mini bir tura çıkma şansını yakalayacak.

Buffer Fringe Shorts/ Son Başvuru Tarihi – 20 Ağustos 2017

Bu yıl festival, yenilikçi ve sınır tanımayan ancak henüz tamamlanmamış performanslar için de “Buffer Fringe Shorts” adı altında ikinci bir platform sunuyor. Bu yeni kategoriye başvuracak performansların 10 ila 15 dakika arası olması gerekmektedir. Bu platformun amacı, teknik gereksinimi neredeyse olmayan ve seyirci önünde kendisini test etmek isteyen eserlere sahne şansını sunmaktır. Bu kategorideki performanslardan biri, komite tarafından 500€’luk bir gelişim çekiyle ödüllendirilecektir.

Başvuru Prosedürü

Ana Sahne - son başvuru tarihi - 10 Haziran 2017

  • Performansın tamamımın/çalışmasının videosu
  • Sanatçının/ekibin profili (en fazla 500 kelime)
  • Sergilenecek eserin kısa açıklaması (en fazla 500 kelime)
  • Teknik detaylar

Başvurularınız ve sorularınız için admin@home4cooperation.info adresine e-mail gönderebilir ya da Dayanışma Evi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bizlere +90 548 834 57 40 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

 

Bu haber toplam 2312 defa okunmuştur