1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bu skandalın sorumlusu Hükümet’tir, istifa edin”
“Bu skandalın sorumlusu Hükümet’tir, istifa edin”

“Bu skandalın sorumlusu Hükümet’tir, istifa edin”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, UBP-HP Hükümeti’nin ‘karantina koşulsuz ülkeye gizlice birilerini getirerek ile toplumun sağlığını riske attığını belirtti.

A+A-

 TDP Genel Başkanı Özyiğit, “UBP-HP Hükümeti bu uygulama ile toplumun sağlığını riske atmıştır, bu bir skandaldır, sorumlusu da Hükümet’tir, Bu Hükümet’in istifasını talep ediyoruz. Bugüne kadar övündüğünüz şeylerin daha fazla tersini yapmayın, yeter artık gidin” dedi.

 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, UBP-HP Hükümeti’nin “karantina koşulsuz ülkeye gizlice birilerini getirerek toplumun sağlığını riske attığını” belirtti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hükümet’in “Bu kadarı da olmaz” dedirttiği anlattı, toplumun bunu hak etmediğinin altını çizdi. Üç aylık sürede başarılı bir grafik çizilse de 2. Dalgaya hazır olunmadığına işaret eden Özyiğit, Başbakan’ın ‘pandemi hastanesine ilişkin konuşulmasını istemediğini’ anımsattı.

Güneyde çalışan işçilerin yaşadıkları sıkıntılara değinen Özyiğit, İki Toplumlu Teknik Komite’nin ‘kontrollü geçişlere’ izin verirken Hükümet’in izin vermediğini ve bir ‘utanç’ yarattığını ifade etti.

1 Temmuz’da ülkeye gelişlerle ilgili kriterler belirlendiğine ve öncesinde gelenler için karantina uygulaması kararının alındığına dikkat çeken Özyiğit, “Ansızın ülkemize bir ekip geldi… Tabipler Birliği Başkanı diyor ki, arızalı tomografi cihazı için ekip gelmezken, birden bire Lapta Marinası için ekip geliyor” dedi.

Durumun fark edilmesi üzerine Hükümet mensuplarının topu bir birine atmaya başladığına da işaret eden Özyiğit, Lapta Belediyesi Başkanı’nın konudan haberi olmadığına vurgu yaptı.

Her kafadan bir ses çıktığını anlatan Özyiğit, “Bakanlar Kuruluna kim ne dedi, Bakanlar Kurulu nasıl yanıltıldı” diye sordu.

Dışişleri Bakanlığı’nın ‘itfaiye girişinden girdiler’ açıklamasını da eleştiren Cemal Özyiğit, bu gelen kişilerin ‘kayıtlı gelip gelmediğini, bu güne kadar daha kaç kişinin bu şekilde gelerek toplum sağlığını riske attığını’ sordu. Özyiğit, “UBP-HP Hükümeti bu uygulama ile toplumun sağlığını riske atmıştır, bu bir skandaldır, sorumlusu da Hükümet’tir, Bu Hükümet’in istifasını talep ediyoruz. Bugüne kadar övündüğünüz şeylerin daha fazla tersini yapmayın, yeter artık gidin” dedi.

Bu haber toplam 1968 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler