1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bölgeyi kalkındıracak icraat istiyoruz”
“Bölgeyi kalkındıracak icraat istiyoruz”

“Bölgeyi kalkındıracak icraat istiyoruz”

Bir zamanlar Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) ‘kalesi’ olarak bilinen İskele bölgesinde halk tepkisini sandıkta gösterdi. Yeni hükümetten beklentilerini dile getirdi

A+A-

Didem MENTEŞ
Derman PAÇA
Bir zamanlar Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) ‘kalesi’ olarak bilinen İskele bölgesinde halk tepkisini sandıkta gösterdi. İskele bölgesi Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler’i birinci parti olarak sandıktan çıkardı, hatta DP de UBP’ye geçerek bölgede üçüncü oldu.  Yapılan yanlış icraatlar nedeniyle UBP’ye büyük öfke duyan bölge halkı, verilen sözlerin tutulmamasının da sandığa yansıtıldığı noktasında...
Artık adil, şeffaf ve bölgeyi kalkındıracak icraatlar görmek isteyen İskeleliler, UBP’nin muhalefette kalacağı bir koalisyondan yana görüş belirtiyor.

“Bölge yatırım bekliyor”
İskele bölge insanı sandığa yansıyan gelişmeleri YENİDÜZEN’e değerlendirdi. UBP’nin yanlış politikası ve kurultay kavgasının oy kaybetmesini neden olduğuna değinen vatandaş, UBP’nin oylarının DP-UG’nin iki milletvekili çıkarmasına yaradığını ifade etti. İskele halkı, UBP’li eski milletvekillerin bölgeye hiçbir yatırım yapmadığını yalnızca kendi yakınları için çalıştığını belirterek, bölgede ekonomik sıkıntı yaşandığına da dikkat çekti.
Geniş tabanlı üçlü koalisyon olmasının ülkeye yararlı olacağına inanan kimi İskeleli, vatandaşa hizmet verecek bir hükümetin oluşması noktasında birleşti.

İskelede vatandaş ne dedi? İskelede vatandaş ne dedi?

Kemal Sanlı:
İskele halkı bazı şeyleri daha iyi gördükleri için UBP’ ye karşı tavırlarını koydular. Sandıktan çıkan sonuç UBP’ ye karşı tepkinin bir göstergesidir. İskelede DP-UG’ nin iki milletvekili çıkarmasının UBP’ den ayrılan milletvekillerinin etkisi büyük. CTP’ nin iki milletvekili çıkarması beklenilen bir durumdu. Bana soracak olursanız seçim sonuçları beklenildiği gibi çıktı. CTP-BG, DP-UG ve TDP arasında üçlü koalisyon kurulacağını düşünüyorum.

Halil Durak:
Bana soracak olursanız seçim sonuçları çok güzel oldu. Bütün partilerden de milletvekilli adayları seçildi. Çıkan seçim sonuçlarının da siyasetçilere bir ders olması gerek diye düşünmekteyim. Başa geçenler işlemez ise sonuçlarının böyle olacağını bilmeleri gerek. Halk artık uyandı. Hükümette iken UBP, İskeleye hiçbir yatırımda bulunmadı. Bu yüzden neredeyse bir milletvekili bile çıkaramıyordu. DP-UG’ nin ise iki milletvekili çıkarması şaşırtmadı, açıkçası bekleniliyordu. CTP’ nin birinci parti çıkması da beklenilen bir sonuç idi. Bir partinin tek başına iktidar olabilse idi çok daha iyi olacaktı. CTP-BG, DP-UG ve TDP arasında üçlü koalisyon kurulacağını düşünüyorum.

Haberin detayları bugün YeniDüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 1882 defa okunmuştur
Etiketler : , ,