1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Boğazından şarapnel parçası çıkarıldı”
“Boğazından şarapnel parçası çıkarıldı”

“Boğazından şarapnel parçası çıkarıldı”

Gaziveren'de sakin 16 yaşındaki Ali Hayribetoğlu, muhtemelen avcılar tarafından açılan ateş sonucu yaralandı. Hastane başhekimi gencin durumunun ciddi olduğunu açıkladı

A+A-

Ali Hayribetoğlu’nun boğazından şarapnel parçası çıktı

Bu sabah avcılar tarafından vurularak yaralanan 16 yaşındaki Ali Hayribetoğlu ameliyata alındı.

Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın başarılı geçtiği açıklandı.

Lefkoşa Dr Burhan Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp damar cerrahisi Doktor Mehmet Arıkbuka, BRT muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, bu sabah vurulan 16 yaşındaki Ali Hayribetoğlu’nun ameliyatının bittiğini söyledi.

Arıkbuka, “Ali Hayribetoğlu’nun boğazından şarapnel parçası çıkarıldı. Şarapnel parçası şah damarına zarar vermişti ve bazı damarları kesmişti. Kesilen damarlara müdahele edildi. Başarılı bir ameliyat yapıldı. Şu anda yoğun bakımda uyutuluyor”dedi.

Vurulan Hayribetoğlu’nun boğazından çıkan şarapnel parçasını ilginç olarak değerlendirdiklerini ifade eden Arıkbuka, “biz ameliyata girerken çocuğun şaşmadan vurulduğunu sanıyorduk ancak ameliyatta çocuktan şarapnel parçası çıktı. Bu araştırılması gereken bir konudur” dedi.

Doktor Arıkbuka, çocuğun yoğun bakımda makinede bağlı uyutulduğunu, ilerleyen saatler de uyandırılacağını açıkladı.

Üveyik Avı olarak bilinen İkinci İnce Avın ilk gününde bu sabah Gaziveren’de 16 yaşındaki Ali Hayribetoğlu, bu sabah dikkatsiz bir avcı tarafından açılan ateş sonucu yaralandığı açıklanmıştı.


 

Bu sabah evindeki bahçesinde avcılar tarafından vurularak yaralanan 16 yaşındaki Ali Hayribetoğlu’nun durumun ağır olduğu açıklandı.

Lefkoşa Dr Burhan Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı BRT Muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, bu sabah avcılar tarafından vurulan Ali Hayribetoğlu’nun durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Dizdarlı,  “Ali Hayribetoğlu’nun şah damarında trombüs oluştu ve bunun emboli riski yarattığı tesbit edildi. Bunun alınması lazım” dedi.

Ali Hayribetoğlu’nun çok riskli bir ameliyata gireceğini ifade eden Dizdarlı, bu ameliyata iki kalp damar cerrahı, bir Kulak Burun Boğaz, bir Anastezi uzmanın gireceğini açıkladı.

Bülent Dizdarlı, hastanın bilincinin açık olduğunu ancak ameliyatının riskli  olduğunu da yineledi.

Üveyik Avı olarak bilinen İkinci İnce Avın ilk gününde bu sabah Gaziveren’de 16 yaşındaki Ali Hayribetoğlu, bu sabah dikkatsiz bir avcı tarafından açılan ateş sonucu yaralanmıştı.

Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.



Gaziveren'de sakin 16 yaşındaki Ali Hayribetoğlu, muhtemelen avcılar tarafından açılan ateş sonucu  yaralandı.

Polisten yapılan açıklamaya göre, Ali Hayribetoğlu, bu sabah saat 07:00 sıralarında   Gaziveren ovasında hayvan otlattığı sırada, muhtemelen avcılar tarafından açılan ateş sonucu saçmaların boynuna isabet etmesiyle yaralandı.

Hayribetoğlu kaldırıldığı Cengiz Topel Hastanesi’nde yapılan ilk yardım tedavinin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ve kontrol altına alındı.

Bu haber toplam 9015 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler