1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Başbakan ekmeğin, sütün, tüpün fiyatını biliyor mu?”
“Başbakan ekmeğin, sütün, tüpün fiyatını biliyor mu?”

“Başbakan ekmeğin, sütün, tüpün fiyatını biliyor mu?”

UBP-DP Azınlık Hükümeti Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ün, “Ülkede hiçbir ekonomik sıkıntı kalmadı” açıklaması ardından, YENİDÜZEN sokağa indi, vatandaşın nabzını tuttu. Vatandaş öfkeli!

A+A-

Didem MENTEŞ

“Ekonomide sıkıntı kalmadı” diyen UBP-DP Azınlık Hükümeti Başbakanı Hüseyin Özgürgün’e, yurttaş tepki gösterdi, “Ekonominin durumu berbat… Başbakan acaba bir tüpün, bir sütün, bir ekmeğin fiyatını biliyor mu” diye sordu.

Başbakanın ülkedeki tüm sıkıntıların, hükümet olarak aldıkları ekonomik tedbirler ve Türkiye ile yapılan protokoller sayesinde aşıldığına yönelik geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaları eleştiren vatandaşlar, ülkede hiçbir şeyin yolunda gitmediğine dikkat çekti.

 

Yurttaş öfkeli!

İnsanların geçim sıkıntı çektiğini, zamlarla boğuştuğunu dile getiren vatandaşlar, piyasanın kötü durumda olduğuna vurgu yaptı. Asgari ücretin yetersiz olduğunu, ev kirasından marketteki fiyatlara kadar her şeyin pahalılaştığına dikkat çeken yurttaş, birçok iş yerinin kapandığını da ifade etti.

Ülkedeki nüfusun giderek arttığına dikkat çekerek, verilen istisnai vatandaşlıkları da eleştiren kimi yurttaş, ülkede büyük bir trafik sorunu olduğunu, Hükümetin ne yolları ne de trafiği düzenlemek için kalıcı bir çözüm üretmediğini aktardı.

“Başbakan insanların refah içinde mi olduğunu düşünüyor” diye soran vatandaşlar, ekonominin kötü olduğu noktasında birleşti.


Vatandaşlar ne dedi?  Vatandaşlar ne dedi?

Mehmet Kanal:

“Vatandaşlık konusundan tutun da ulaştırmaya kadar kötü bir yönetim var”

“Ekonominin durumu çok berbat… Şuanda benim yaşım 36’dır ve şuan ki hükümetin bugüne kadar gelmiş geçmiş en kötü hükümet olduğunu söyleyebilirim. Vatandaşlık konusundan tutun da ulaştırmaya kadar kötü bir yönetim var. Özellikle ulaştırma konusunda son 30 yılın en zibil konusudur. Trafiğin, yolların, otobüslerin, öğrencilerin halini görüyorsunuz. Bunların içinde bir Faiz Sucuoğlu’dur sağlık için uğraşan. Bir şeyler yapmaya çalışıyor. İçişleri Bakanlığı’nda da durum aynıdır. 9 bini aşkın vatandaş yapmışlar ve bu daha da devam edecek. Bunun içi sorma gir hanı oldu. Ekonomiyi zaten konuşmamıza gerek yok. Elimizi cebimize attığımızda veya markete girdiğimizde sıkıntılı çıkıp çıkmadığımız bellidir. Dolayısıyla ben ülkenin durumundan memnun değilim. Basın ulaştırma konusunda da daha baskın olmalıdır. Her gün yolları, çukurları yazıp, fotoğraflamalıdır. Bunlar devamlı yapılmalıdır. Ulaştırma Bakanlığı’nın önündeki yol bile rezillik. Dağ yolunda arabanın direksiyonunu bırak eğer ölmezsen iyidir. Ortalık artık bitmiştir. Gönyeli Çemberi’ne kaçış yolu yapıldı ama trafik aynı. 1-2 yıl daha olsa bizi trafikte rahatlat. Eskinden seçim yaklaştığında yolları yaparlardı şimdi onları da yapmazlar. Ülkede her şey bitti artık. Bizi öyle bıraktılar, başı boş. Gerçekten herkesin işini gücünü bırakıp, trafiğe yoğunlaşması lazım çünkü bunun içinde öleceğiz”

Mehmet İşler:

“Aldığımız asgari ücrete göre her şey pahalı”

“Geçinebilmek için günde 14- 15 saat çalışıyoruz. Ülkede günlük asgari ücretle 8 saat çalışan bir insanın geçinmesi çok zordur. Ben evliyim, çocuğum olacak ve bu ekonomide geçinebilmem için akşamlara kadar çalışmam gerekir. Hayat şartları çok zordur. Ev kiraları pahalı, 1300 TL’den aşağı ev kiralayamazsınız. Markete girdiğiniz zaman ya da restoranda bir yemek yiyeceksiniz fiyatlar çok pahalı. Aldığımız asgari ücrete göre her şey pahalı”

 

Gürkan Karaali:

“Madem ekonomide sıkıntı yok o zaman en basiti yollarımızı yapsınlar”

“Ortalamaya baktığınız zaman dünyanın en pahalı suyunu, en pahalı elektriğini hep biz ödüyoruz. Asgari ücrete zam geldiği zaman belediye suya, elektrik kurumu elektriğe zam yapıyor. Maaşlara 50- 100 TL zam yapıyor, bununla birlikte bütün kurumlar zam yapıyor. O yaptıkları zamanı fazlasıyla geri alıyorlar. Bunun için hiç kimse asgari ücrete zam geldiği için sevinemiyor. Alışveriş ucuzladı falan da yalan yine ekmek aynı yine bulgur yine pirinç aynı ama elektrik veya su faturalarımız zamlı. Belediye şimdi sağlık ücreti falan bizden fazlasıyla alıyorlar eskiden öyle bir şey yoktu. Ama bakıldığı zaman yoldaki çukuru kapatmaya belediye 1 yıl sonra geliyor. Nasıl bir devlettir? Madem ekonomide sıkıntı yok o zaman en basiti yollarımızı yapsınlar. Rum tarafına bakıyoruz yolları bizden kat be kat daha güzel. Rum tarafından alışveriş yapamayın diyorlar. Nasıl yapamayalım? İnsanların marketleri bizden daha ucuz. Buradakiler de sıkıntı yok diyor. Nasıl sıkıntı yok?”   

 

Mustafa Özcan:

“Öğrenciye evler fahiş fiyattan kiralanıyor”

“Başbakanımızın ekonomi açısından yaptığı açıklamalara katılıyorum. Başbakanımızın bütün icraatlarını destekliyoruz. Bana göre her şey yolunda. Herkes işini düzgün yaptığı sürece vergisini falan kaçırmadığı sürece aslında diğer ülkelere göre ekonomik yönden artıda olan bir ülkedir. Sadece öğrencilerin yoğun olmasından dolayı öğrenciye evler fahiş fiyattan kiralanıyor. Aslında biraz öğrencileri kazıklama imkanımız var. Onun haricinde meyve sebze fiyatlarına baktığımız zaman Türkiye’ye göre gayet uygun”

 

Önder Özveri:

“Arabalar durmaz madem ekonomi tamamdır”

“Başbakanımız haklı, bakın araba trafiği durmaz! Araba trafiğinden sersem oluruz. Arabaların akışına baktığım zaman ekonomide bir şey yoktur. Benzin parsını bulup bu arabalara koyuyorsak ve bu arabalar durmaz madem ekonomi tamamdır.”

 

Fetih Fatih:

“Ekonomi durdu, iş yok”

“Girne Kapısı’ndan girin Sarayönüne kadar bir bakın bütün kiralık dükkanlar bomboş. İş var mı? Yok. Ben kuyumcuyum, toptancıyım ama hakikaten iş yok. 2009’a kadar gayet güzeldi, 2009’dan bu tarafa hiç iş yok. Ekonomi durdu. Başbakan iyi niyetle konuşuyor ama zamlar da biniyor. Böyle bir düzen olamaz, vatandaşı da düşünmek gerekir”

 

Engin Alp:

“Ekonominin durumu orta hallidir”

“Ekonominin durumu orta hallidir. Adam gibi çalışmak isteyen için orta düzeydedir. Ben inşaat sektöründe çalışırım. İnşaat sektörü şuanda iyidir. Bu sektör biterse ülke de biter”

 

Tan Amber:

“Başbakan acaba piyasaya çıkıp baktı mı?”

 “Başbakan, Türkiye’ye bağlı olduğumuz sürece hiç bir sıkıntımız olmayacağını mı ve ekonomik olarak güçlü olduğumuzu mu düşünüyor? Refah içinde mi olduğumuzu düşünüyor? Bunu gerçekten merak ediyorum. Başbakan acaba piyasaya çıkıp baktı mı? Bir zaman iş açısından canlı olan caddelere çıkıp baktı mı acaba ne kadar dükkan kapanıyor. Bir tüpün, bir sütün, bir ekmeğin fiyatını kendisi acaba biliyor mu çok merak ediyorum”

 

İsmet Arife:

“Ülkedeki ekonomik durum iyi değil”

“Ülkedeki ekonomik durum iyi değil. Hükümetin icraatları ortadadır. Ülkede hiçbir şey yolunda değildir. Özellikle trafik konusu içler acısıdır. Yolların durumu ortadadır ama hiçbir şey yapılmıyor. İnsanlar geçim sıkıntısı yaşıyor”

 

Emrah Kanal:

“Ekonominin durumu çok kötüdür”

“Ekonominin durumu çok kötüdür. Denetim yok. Ben mesela otobüs sürerim, aylarca ödeme yapılmaz, bekleriz. İnsanlar zamanında parasını alamıyor. Ülkede her konuda sorun vardır. Hükümet sürekli vatandaşlık veriyor. Çok kabalalık bir hale geldik. Yolların durumu belli her yerde trafik var. Yatırım yapılmıyor. Durum çok vahim”

Bu haber toplam 3697 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler