1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 205 milyon Dolar para hareketi
205 milyon Dolar para hareketi

205 milyon Dolar para hareketi

Ülkeye milyonlarca Euro şüpheli para getirdiği için tutuklanan Selim Tayşi ve aynı ismi taşıyan oğlu ile 2 milyon 100 bin Euro’yu teslim aldığı ileri sürülen Ökkeş Taş, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Ülkeye milyonlarca Euro şüpheli para getirdiği için tutuklanan Selim Tayşi ve aynı ismi taşıyan oğlu, ayrıca 2 milyon 100 bin Euro’yu teslim aldığı ileri sürülen Ökkeş Taş, yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis, Nisan 2022’den bugüne baba oğulun kripto para hesaplarında 205 milyon dolar para hareketi tespit edildiğini açıkladı.

Bu paranın farklı hesaplara dağıtıldığı da belirlendi.

Zanlı Selim Tayşi’nin direktifi ile 2 kişinin daha ülkeye para getirdiğinin tespit edildiği de mahkemede aktarıldı.

Günlerdir geniş çaplı araştırma yürüten polis, zanlıların yalnızca KKTC’ye girişlerini değil, Türkiye’den çıkışlarını da mercek altına aldı.

Polis, zanlı Selim Tayşi’nin 14 milyon 640 bin 400 Euro, aynı ismi taşıyan oğlu Selim Tayşi’nin 10 milyon 660 bin Euro, başka bir şahsın ise zanlı 1’in direktifi ile 4 milyon 450 bin Euro’yu TC’de beyan etmelerine rağmen ülkeye beyansız getirdiklerini belirledi.

Öte yandan zanlı Selim Tayşi’nin 6 milyon 88 bin doları da KKTC’de beyan etmeyerek, Türkiye’ye götürdüğünün tespit edildiği mahkemede aktarıldı…

Mahkeme konuşan polis, söz konusu para ile suç gelirlerinin aklandığına inanıldığına vurgu yaptı.

Polis, baba-oğul 2 zanlının da suç işlemek için ülkeye geldiğine dikkat çekti.

Her iki zanlının TC uyruklu olduğunu söyleyen polis, serbest kalmaları halinde kaçma ihtimallerine bulgu yaptı.

Mahkemede aktarılan olgular ışığında yargıç baba oğul iki zanlının 1 ayı geçmeyecek şekilde davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Diğer zanlı Ökkeş Taş ise 3’er KKTC vatandaşının 300’er bin TL kefalet senedi imzalası, 150 bin TL nakdi teminat yatırması, yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada 2 gün ispat-ı vücut yapması koşuluyla teminatla serbest kaldı.

 

Polis, tek tek olguları aktardı

Mahkemede yeminli şahadet veren polis Mehmet Davulcu olguları aktardı.

Polis, zanlı Ökkeş Taş’ın “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı hareket” suçuna methaldar olduğunu belirtti.

Selim Tayşi’nin KKTC'ye beyan ettiği bu paraların akıbeti ile ilgili makul bir izahat vermeyerek, “Para Kambiyo Yasasına ve 4/2008 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı Hareket Ettiğini” polis tarafından mahkemede aktarıldı.

 

Yolcu beraberinde geldi

Polis, 6 Ağustos’ta Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yapan Selim Tayşi'nin yolcu beraberinde bulundurduğu 800 bin 100 Euro’yu Ercan Gümrük Şubesine 'yatırım’ amaçlı getirdiğini beyan ettiğini söyledi, yapılan kontrolde zanlının 1 hafta içinde 1 milyon 100 bin Euro daha beyanı olduğunun görüldüğünü, izahat yapamaması nedeniyle de konunun mali polise aktarıldığını kaydetti.

Zanlının  “Para Kambiyo Yasası” ve “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı Hareket” suçlamasıyla tutuklandığı ifade edildi.

 

1 milyon 500 bin Euro izahatsız…

Polis zanlı ile aynı ismi taşıyan oğlu Selim Tayşi’nin de 7 Ağustos’ta Ercan’dan giriş yaparken tespit edilerek, tutuklandığını aktardı.

Zanlının beraberinde getirdiği 600 bin Euro’yu gümrüğe beyan etmesine rağmen, 1 milyon 500 bin Euro’yu izahatsız bir şekilde ülkeye soktuğunun tespit edildiğini söyleyen polis, söz konusu miktarı zanlı Ökkeş Taş ve yanında çalışan H.K isimli şahsa teslim ettiğini kaydetti.

Polis, zanlı Ökkeş Taş’ın tutuklandığını, polise verdiği ifadede zanlı Selim Tayşi’yi havalimanında gördüğünü ve içinde ne olduğunu bilmediği 2 zarfı alıp, yanında çalışan H.K isimli kişiye verdiğini söylediğini anlattı.

 

Giriş çıkışları mercek altına alındı

Polis, zanlıların yalnızca Ercan’a giriş-çıkışlarını değil, Türkiye’den de giriş-çıkışlarını mercek altına aldı.

Yapılan soruşturmada, zanlı Selim Tayşi’nin 14 milyon 640 bin 400 Euro, aynı ismi taşıyan oğlu Selim Tayşi’nin 10 milyon 660 bin Euro, başka bir şahsın ise zanlı 1’in direktifi ile 4 milyon 450 bin Euro’yu TC’de beyan etmelerine rağmen ülkeye beyansız getirdiklerini belirledi.

Zanlı Selim Tayşi’nin 6 milyon 88 bin doları da KKTC’de beyan etmeyerek, Türkiye’ye götürdüğünün tespit edildiği mahkemede aktarıldı…

 

Nisan’dan bugüne inceleme

Polis, aynı ismi taşıyan iki zanlının cep telefonlarının incelendiğini, Nisan 2022’den bugüne baba oğulun kripto para hesaplarında 205 milyon dolar para hareketi tespit edildiğini açıkladı.

Bu paranın farklı hesaplara dağıtıldığı da belirlendi.

 

“Suç gelirlerinin aklanması için kullanılıyor”

Mahkeme konuşan polis, söz konusu para ile suç gelirlerinin aklandığına inanıldığına vurgu yaptı.

Polis, baba-oğul 2 zanlının da suç işlemek için ülkeye geldiğine dikkat çekti.

Her iki zanlının TC uyruklu olduğunu söyleyen polis, serbest kalmaları halinde kaçma ihtimallerine bulgu yaptı.

Mahkemede aktarılan olgular ışığında yargıç, baba oğul iki zanlının 1 ayı geçmeyecek şekilde davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Diğer zanlı Ökkeş Taş ise 3’er KKTC vatandaşının 300’er bin TL kefalet senedi imzalaması, 150 bin TL nakdi teminat yatırması, yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada 2 gün ispat-ı vücut yapması koşuluyla teminatla serbest kaldı.


Ökkeş Taş’ın siyasilerle ilişkisi sorgulanıyor

Ülkeye getirilen milyonlarca Euro şüpheli meselesi ile ilgili tutuklanan Ökkeş Taş’ın Kıbrıs’ın kuzeyindeki üst düzey siyasilerle olan ilişkileri dikkat çekiyor. Taş’ın pek çok siyasi ile birlikte fotoğrafları yayınlanırken, henüz hiçbir yetkiliden bir açıklama gelmedi.

Selim Tayşi’nin Ercan’da tespit edilmesi ve şüpheli paralardan teslim aldığı belirlenen Ökkeş Taş’ın Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a hatta Türkiye Elçisi’ne kadar birçok siyasi ile çekilmiş samimi fotoğrafları sorgulanıyor. Fotoğrafların basında yer almasının üzerine hiçbir yöneticiden izahat açıklaması gelmezken yeni fotoğraflar da gündeme gelmeye devam ediyor.

Ökkeş Taş’ın Cumhurbaşkanı makamında bulunan Tatar’dan sonra, Başbakan makamına getirilen Ünal Üstel ve eski Başbakan – UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun da yer aldığı bir başka fotoğraf ortaya çıktı. Fotoğrafta Ökkeş Taş, Sucuoğlu, Üstel, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu ve UBP Milletvekili Resmiye Canaltay yer alıyor.

okkes-tas.jpgokkes-tas.jpg

Bu haber toplam 9522 defa okunmuştur