1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BABA, OĞUL CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
BABA, OĞUL CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

BABA, OĞUL CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

“Taammüden adam öldürme” ve “adam öldürme suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklu bulunan zanlılar L.S. ve M.C.S,  3 ay cezaevine gönderildi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Alayköy’deki evinde boğazı sıkılarak, başı duvara vurularak öldürülen, sonrasında da tuz ruhu içirilmeye çalışılan 45 yaşındaki Zehra Sorver cinayetine yönelik soruşturma tamamlandı.

Cinayeti babası ile birlikte işlediğini itiraf eden oğul M.C.S ile tahkikat boyunca hiçbir ifade vermeyen Sorver’in eşi L.S 3 ayı geçmeyen süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Dünkü duruşmada; zanlıların kaçma ihtimallerinin olduğuna vurgu yapıldı.

Her iki zanlı aleyhindeki ‘adam öldürme’ ve ‘taammüden adam öldürme’ suçlarının Ceza Yasası’nın en ağır suçları arasında yer aldığı da belirtilirken, ileride yargılanacakları Ağır Ceza Mahkemesi’nde mahkumiyet almaları halinde de hapis cezasına çarptırılacakları ifade edildi.

Diğer duruşmalarda olduğu gibi dünkü duruşmayı da zanlıların aileleri takip etti.


Müfettiş Muavini Gürler, olguları aktardı:

‘Adam öldürme’ ve ‘taammüden adam öldürme’…

Zanlılar L.S ve M.C.S., dün sabah tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Yargıç Cenkay İnan huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı ve zanlıların avukatı Ali Hidayet mahkemede hazır bulundu.
Savcı, meseleyle ilgili olarak Müfettiş Muavini Emirali Gürler’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Gürler, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları, tutukluluk süresi boyunca yaptıkları araştırmayı mahkemeye aktardı.

Müfettiş Muavini Gürler, zanlıların 15 Haziran 2017’de Alayköy’de Zehra Sorver’in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada ‘adam öldürme’ ve ‘taammüden adam öldürme’ suçlarından methalder olduklarını söyledi.

 

“Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar”

Soruşturma kapsamında her iki zanlının da tutuklu kalmasını gerektiren kısmın tamamlandığını ifade eden Gürler, suçlamaların Ceza Yasası’nın en ağır suçları arasında yer aldığına vurgu yaptı.

Gürler, müteveffanın oğlu M.C.S’nin soruşturma sırasında annesini babası zanlı L.S ile birlikte öldürdüklerine dair ifade verdiğinin altını çizdi, yürütülen tahkikat sırasında her iki zanlının da olay yerinde olduklarının tespit edildiğini aktardı.

Aleyhlerindeki davalar nedeniyle zanlıların Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp, mahkum olmaları halinde ise hapislik cezası almalarının muhtemel olduğuna işaret eden Gürler,her iki zanlının da Kıbrıs’ın kuzeyinde ikamet ettiğini söyledi.

 

Eş çalışma izinli…

Gürler, zanlı L.S’nin çalışma izinli olarak, zanlı M.C.S’nin de babasından dolayı adada bulunduğunu ifade etti.

Her iki zanlının da kaçma olasılıklarının bulunduğunu vurgulayan Gürler, 3 ayı geçmeyen bir süreyle Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalmalarını talep etti.

 

Savcı: Suça bağlayıcı tespitler var

Savcı da zanlıların ilerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp, mahkumiyet almaları halinde hapis cezası almalarının muhtemel olduğuna değinerek, her ikisinin de suça bağlayıcılıklarının tespit edildiğini söyledi.

Zanlıların tanıklara müdahale edebileceğini de ifade eden Savcı, her ikisinin de 3 ayı geçmeyen süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

 

3 ay cezaevine…

Zanlıların Avukatı Ali Hidayet de tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Cenkay İnan, zanlıların 3 ayı geçmeyen süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur
Etiketler :