1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Atık su sorunu bezdirdi
Atık su sorunu bezdirdi

Atık su sorunu bezdirdi

Haspolat’ya yıllardır süren ‘atık su sorunu’ bölgede yaşayanlar için eziyete döndü…

A+A-

Kadir Demir:“Gitmediğim kurum kalmadı, 10 senedir böyle yaşamaktan bıktım”

 

Dila ŞİMŞEK

Lefkoşa’nın Haspolat bölgesinde yaşamını sürdüren Kadir Demir, senelerdir çözülmeyen atık su sorunuyla boğuşuyor. Demir, 10 senedir okuldan ve binalardan gelen kirli suyun, evinin dört bir yanında biriktiğini söyleyerek, “Belediye gelip suyu çekse de birkaç saat içinde yine aynı oluyor” şeklinde konuştu. Atık sunun evinin etrafında birikerek kirliliğe, kokuya ve evin önündeki yolun çökmesine sebep olduğunu anlatan Demir, evinin duvarlarının küflendiğini belirtti. Demir, bahçesinin suya battığını, evinin ise satış değerinin düştüğünü ifade etti.

 

q3-015.gif

 

“Evde Ocak ayında bile sivrisinek var”

Demir, kirli su atığı ve küf yüzünden sivrisinek ve böceklerin kış ayında da etrafta olduğunu söyledi. Evinin duvarlarına, bahçesine ve bahçesinde beslediği evcil hayvanın da bu durumdan çok kötü etkilendiğini belirten Demir, çocuğu için de bu durumun çok riskli olduğunu ve hastalanmasından korktuğunu dile getirdi.

 

q1-078.gif

 

“Belediye gelip suyu çekse de birkaç saat içinde aynı oluyor”

Demir, daha önce bildiği tüm devlet kurumlarına başvurduğunu ve bir sonuca varamadığını aktardı. Belediyenin gelip atık suyu çektiğini fakat birkaç saat içinde tekrar birikinti oluştuğunu ifade eden Demir, kalıcı bir çözüm, yani ‘altyapı’ talep ediyor. Daha önce kanalizasyon şirketinin de temizleme amacıyla geldiğini, fakat bunun da kalıcı bir çözüm olmadığını belirten Demir, “Düzenli olarak temizletmek hem bir işe yaramıyor, hem de çok pahalıya geliyor. Ben her defasında 500 TL ödeyemem. Kesin bir çözüm için altyapı olsun istiyorum” şeklinde konuştu.

 

q2-035.gif

 

“Kendi imkanlarım ile bir şeyler yapmaya çalıştım…”

Demir, kendi imkanları ile yukarıdan gelen suyun yönünü değiştirmek için bir çukur kazdığını ve bahçesine suyu çekmek için bir motor aldığını dile getirdi. Bunların hiçbirinin yeterli olmadığını vurgulayan Demir “Böyle yaşamaktan bıktım. Her gün koku, sinek, küf… Kendi evimden nefret eder oldum” dedi. Ne kadar temizlik yapılsa da belli bir süre sonra veya yağmur ardından her şeyin eski haline döndüğünü kaydeden Demir, “Yıllardır tamam deniyor ama bir şey yapıldığı yok” diyerek, dere yataklarına apartman yapımı izninin en başta verilmemesi gerektiğini vurguladı. Demir, bu suyun kendi evi dışında diğer iki evi de rahatsız ettiğine değinerek, kalıcı çözüm için yardım istediğini bildirdi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190112100223.jpg

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur
Etiketler :