1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Askeri kamuflajlı gece operasyonu’
‘Askeri kamuflajlı gece operasyonu’

‘Askeri kamuflajlı gece operasyonu’

Yıldızlı Tepe’deki bayraklarla ilgili Mehmetçik Belediyesi ve Büyükkonuk Belediyesi arasında başlayan, sonrasında da su vanalarının kapatılması olayını gündeme getiren tartışma büyüdü…

A+A-

Mehmetçik Belediyesi ve Büyükkonuk Belediyesi arasında Yıldızlı Tepe’deki bayraklarla ilgili başlayan, sonrasında da su vanalarının kapatılması olayını gündeme getiren tartışma büyüdü, sosyal medyaya taşındı.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Büyükkonuk Belediyesi ekiplerinin askeri kamuflaj giyerek, yüzleri boyalı halde gece operasyonları düzenlediklerini söyledi, bölgeye gelmesi gereken suyu kendi bölgelerine çevirdiklerini savundu.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ise Mehmetçik Belediyesi tarafından ortaya atılan iddialar karşısında hukuk yoluna başvuracaklarını ifade ederek, “Belediye çalışanları emekçidir. Mehmetçik Belediye Başkanı, çalışanlarımızı PKK veya İŞİD ile karıştırıyor. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum” dedi.

Sennaroğlu, iddialarla ilgili yargı yoluna başvuracaklarını da açıkladı.


Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli:

“Büyükkonuk Belediyesi ekipleri askeri kamuflaj giyerek gece operasyonu düzenliyor, suyu kendi bölgesine çeviriyor”

 

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Büyükkonuk Belediyesi ekiplerinin askeri kamuflaj giyerek, yüzleri boyalı halde gece operasyonları düzenlediklerini söyledi, bölgeye gelmesi gereken suyu kendi bölgelerine çevirdiklerini savundu.

Bu konuda Su İşleri Dairesi ile birlikte Büyükkonuk Belediyesi’ni defalarca uyardıklarını ancak durumun değişmediğini açıklayan Sarıçizmeli, geçmişte de Mehmetçik Belediyesi hatlarına giden suyun tamamıyla kapatıldığını, Büyükkonuk Belediyesi’ne giden su hatlarının ise sonuna kadar açıldığını dile getirdi.

YENİDÜZEN’e sosyal medya paylaşımı sonrasında bilgi veren Sarıçizmeli, söz konusu durum ile ilgili hukuki süreç başlatmadığını, bu olayların yaşandığı dönemde kendisini dışında Belediyeler Birliği, Su İşleri Dairesi yetkililerinin Sennaroğlu ile görüştüğünü ifade etti.

Sorunları kendi içlerinde çözmeye çalıştıklarını, belediyecilikte etik kuralın bu olduğunu söyleyen Sarıçizmeli, buna rağmen Sennaroğlu’nun kendi yetkisinde olmayan şeylere müdahil olduğunu, yaşanılanların dayanılacak gibi olmadığını savundu.

Sarıçizmeli’nin sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklama şöyle: Cittaslow Mehmetçik'ten günaydınlar! Bir açıklık getirmekle başlamak istiyorum. Buradan bu günden itibaren paylaşacaklarımı gündeme hiç taşımamam, inandığım etik ve saygı kuralları gereği idi. Bu kurallar halen geçerli. Bir kurum ve onu yöneten ama tüm saygı ve insanlık duygularını yitirmiş, gözünü kara bir hırs bürümüş idarecileri hariç. Bu kişilerin yaptıklarını deşifre etmek artık bir insanlık görevi olduğu için affınıza sığınarak bir toplumsal görevi yerine getirmek istiyorum. Gördüğünüz vana Mehmetçik Belediyesi’nin vanalarından biri. Özellikle su kaynak sorunları yaşadığımız günlerde Büyükkonuk Belediyesi ekipleri başkanları yönetiminde askeri kamuflaj elbise, yüzde boya sürekli gece operasyonları düzenleyip bölgemize gelmesi gereken suyu kendi bölgelerine çevirmekte idi. Defalarca biz ve SİD uyarı yapmasına rağmen bu durum değişmedi. Basına yansıtmadığımız tartışmalar yaşadık. Bu vana da o günlerde kesilmişti. Mehmetçik Belediyesi hatlarına giden su tamamıyla kapatılmış, Büyükkonuk hatları sonuna kadar açılmıştı. İsteyenler Su İşleri Dairesi'nden bilgi alabilir. 
Şimdi bu beyefendiler gelip bize bazı şeyleri öğretecekler ya... Bunlar bu belediye ve halkına bunu yaşatanlardır. Böyle bir yönetim ve anlayış ile karşı karşıyayız. Bugün de değişen bir şey yok. Bukalemun modeli değişen çevre şartlarına uyum sağlıyorlar. Nasıl olsa kamuflaj en iyi yaptıkları iş. Hem onlara hem de buradaki uzantılarına birinci ağızdan duyurulur. Devamı sonra...

 

///

 

 

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu

“İddialar karşısında hukuk yoluna başvuracağız”

 

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ise Mehmetçik Belediyesi tarafından ortaya atılan iddialar karşısında hukuk yoluna başvuracaklarını söyledi.  

“Belediye çalışanlarının askeri kamuflaj ve yüzleri boyalı bir şekilde gece operasyon düzenledikleri” yönündeki açıklamalara da tepki gösteren Sennaroğlu,“Bu konuyla ilgili gerekli bütün açılımları hukuk yoluyla aracağız. Mehmetçik Belediye Başkanı, belediye çalışanlarını PKK ve İŞİD ile karıştırıyor. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum” dedi.

Sennaroğlu, 7-8 ay önce su vanası ile ilgili yaşanan olayın neden şimdi gündeme getirildiğini de sorarak,  bu tartışmanın Büyükkonuk sınırları içerisinde olmayan Yıldızlı Tepe’deki  bayrak direkleri uzun süredir bayraksız ve boş olmasından dolayı yaptıkları paylaşımlardan kaynaklandığını savundu.

 

“Bayrak talebi sonrasında bunlar yaşanıyor…”

 

Sennaroğlu’nun yaptığı açıklama özetle şöyle: Su vanasının kesik olduğu, bu durumun da bizim ekipler tarafından yapıldığı savunuluyor. 7-8 ay önce neredeydiniz? Bu iddialar karşısında gülüyorum. Su İşleri Dairesi’ni de bölgeye davet ediyorum. Kameralarla gidelim, söz konusu vana kapandığı zaman Büyükkonuk Belediye sınırları su alıyor mu bakalım…

Hodri meydan diyorum. Bakanı da bölgeye çağırıyorum.  İnsanları böyle kandırıyorsunuz,  kendi başarısızlıklarınızdan bir şey yaratarak Büyükkonuk belediyesine saldırıyorsunuz.

Tüm bunlar Yıldızlı Tepe’deki bayraklar yerine takılması talebimizin ardından oldu.

Mehmetçik Belediye Başkanı ağza alınmayacak kelimeler kullandı, cevap vermeyeceğim. Belediye çalışanlarını İŞİD, PKK ile karıştırdılar. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum. Eğer Mehmetçik Belediyesi’ne ait su vanası kırıldığında Büyükkonuk su alabiliyorsa ben istifa edeceğim. Hodri meydan diyorum… Şunu da ekleyim, yakın zamanda açılışını yaptığımız The Pine View Otel’in levhaları da Mehmetçik Belediyesi tarafından sökülmüştür. Bu olayın fotoğrafları da bize mevcuttur.

 

Bu haber toplam 3181 defa okunmuştur