1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Art niyetli bir anlayışla karşı karşıyayız”
“Art niyetli bir anlayışla karşı karşıyayız”

“Art niyetli bir anlayışla karşı karşıyayız”

KTOEÖS, Anayasa, yasa ve tüzüklere aykırı Kur’an kursları başlatıldığını ileri sürdü...

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), anayasa, yasa ve tüzüklere aykırı Kur’an kursları başlatıldığını ileri sürdü.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, Hala Sultan İlahiyat Koleji kadrolaşması sağlanması için Elçilik Müşavirleri’nin Eğitim Bakanlığı’nın bürokratlarına talimatlar yağdırıldığı iddia edildi.
Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni nakil sistemi dışına çıkarmak için, tüm öğretmenlerin yasal nakil sisteminin ortadan kaldırmak istendiğini ileri süren Gökçebel, “Yer değiştirme tüzüğünün 17. Maddesine göre en geç 30 Haziranda itirazlar değerlendirilip kesin yer değiştirme bekleme listeleri yayınlanmalıydı. Öğretmenler yasasının 11. Maddesi (c) fıkrasına göre de 1 – 15 Temmuz tarihleri arasında ihtiyaçlar belirlenip nakil işlemlerinin tamamlanması ve yapılan çalışmalar bitirilerek Kamu Hizmeti Komisyonuna yollanması gerekmekteydi. Elçilikten talimat alan bakanlık bürokratları çalışma ve işlem yapmayarak, imza atmayarak ve her zorluğu çıkararak nakil sistemini bertaraf etmek istemektedirler. Erken seçimler nedeniyle yaşanacak olan sorunlar bu davranış nedeniyle okulların öğretmen, müdür muavini ve öğretmen eksiklikleri hiç açılmamasını getirecektir” ifadelerini kullandı.

“Eğitim Bakanlığının kukla bürokratlarına talimatlar yağdırılmaktadır”
 KTOEÖS’ün Hükümeti oluşturan partiler ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanıyla yaptıkları temaslar, yoğun çalışmalar baskılar sonucu yeni bekleme listesini önceki gün karşılıklı imzalayarak resmileştirdiklerini söyleyen Gökçebel, nakil işlemlerini hızla bitirmek için yoğun çalıştıklarını, ancak art niyetli bir anlayışla karşı karşıya olduklarını ileri sürdü. Konu ile ilgili yapılan açıklamanın tam metni şöyle:
Yeni hükümet değişikliğini fırsat bilen TC elçiliği,  Müşavirleri eliyle Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Bürokratlarına sürekli talimatlar yağdırmaktadır. İstenilen bir takım empozeleri yapmak için elçiliğin müşavirleri Başbakanlık, Bakanlıklar ve Eğitim Bakanlığı içerisinde cirit atmaktadırlar.
Anayasaya, yasalara ve tüzüklere aykırı olarak kuran kursları başlatılmıştır. TC Elçiliğinin dayatmaları sonucu ayrıcalıklı olarak açılan Hala Sultan İlahiyat Koleji kadrolaşması sağlansın diye Elçilik Müşavirleri Eğitim Bakanlığının kukla bürokratlarına talimatlar yağdırmaktadır.  Hala Sultan İlahiyat Kolejini nakil sistemi dışına çıkarmak için, tüm öğretmenlerin yasal nakil sistemi ortadan kaldırmak istemektedir.
Yer değiştirme tüzüğünün 17. Maddesine göre en geç 30 Haziranda itirazlar değerlendirilip kesin yer değiştirme bekleme listeleri yayınlanmalıydı. Öğretmenler yasasının 11. Maddesi (c) fıkrasına göre de 1 – 15 Temmuz tarihleri arasında ihtiyaçlar belirlenip nakil işlemlerinin tamamlanması ve yapılan çalışmalar bitirilerek Kamu Hizmeti Komisyonuna yollanması gerekmekteydi. Elçilikten talimat alan bakanlık bürokratları çalışma ve işlem yapmayarak, imza atmayarak ve her zorluğu çıkararak nakil sistemini bertaraf etmek istemektedirler. Erken seçimler nedeniyle yaşanacak olan sorunlar bu davranış nedeniyle okulların öğretmen, müdür muavini ve öğretmen eksiklikleri hiç açılmamasını getirecektir. Devlet Okullarını hiç düşünmeyen bu anlayışın esas amacı (okullar açılmayacak olsa bile)  Haspolat İlahiyat Koleji’nde TC Elçiliğine bağlı bir kadrolaşma yaratmaktır.”

“Seyirci kalmayacağız”
“KTOEÖS olarak,  hükümeti oluşturan partilerle ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanıyla yaptığımız temaslar, yoğun çalışmalar baskılar sonucu yeni bekleme listesini (hükümetin ve eğitim bakanının da olumlu yaklaşımıyla) nihayet 11 Temmuz 2013 tarihinde Perşembe günü karşılıklı imzalayarak resmileştirdik. Nakil işlemlerini hızla bitirmek için yoğun çalışıyoruz, ancak art niyetli bir anlayışla karşı karşıyayız. TC Elçiliğinin misyoner müşavirlerinin asimilasyoncu, dayatmacı bir anlayışla öğretmen üzerinde oyun oynanmasına müsaade etmeyeceğiz. Öğretmen nakillerini (yer değiştirmeleri) erken seçimlerin olumsuzluğuna rağmen sorunsuz bitirmek istiyoruz. Okulların sorunsuz açılarak hiçbir öğretmenin hakkının yenmesini istemiyoruz. TC Elçiliğinin ve şaibeli ithal müftünün Kıbrıs Türk Toplumunun yaşayışına, eğitimine, kültürüne, dinine müdahale etmesine asla seyirci kalmayacağız. TC Elçiliği ve işbirlikçilerine bu politikalardan fayda gelmeyeceğini ve bu politikalardan vazgeçilmesi gerektiğinin çağrısını yineleriz.”  YD-TAK

Bu haber toplam 2048 defa okunmuştur
Etiketler :