1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Anastasiadis, Maraş ile Ercan'ın BM, Mağusa Limanı'nın AB kontrolünde açılmasını önerdi'
'Anastasiadis, Maraş ile Ercan'ın BM, Mağusa Limanı'nın AB kontrolünde açılmasını önerdi'

'Anastasiadis, Maraş ile Ercan'ın BM, Mağusa Limanı'nın AB kontrolünde açılmasını önerdi'

Cenevre Zirvesi'ndeki görüşmeler sırasında, Kıbrıslı Rum liderliğinin, Ercan Havaalanı ve Maraş'ın Birleşmiş Milletler gözetiminde, Mağusa Limanı'nın AB çerçevesinde dünyaya açılmasını masaya koyduğu iddia edildi.

A+A-

Cenevre Zirvesi'ndeki görüşmeler sırasında, Kıbrıslı Rum liderliğinin, Ercan Havaalanı ve Maraş'ın Birleşmiş Milletler gözetiminde, Mağusa Limanı'nın AB çerçevesinde dünyaya açılmasını masaya koyduğu öğrenildi.

Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar, bu yöndeki soruyu yanıtlarken, kapalı kapılar ardındaki bu konuşmayı da doğruladı.

Tatar, böylesi bir öneriyi hakaret kabul ettiklerini söyledi ve bunun kabul edilemeyeceğini ifade etti, "Egemenlik eşitliği tanınması ve iki tarafın uluslararası statüsünün eşitlenmesi durumunda müzakere ederiz, bunu söyledik" yanıtını verdi.

Tatar, şunları söyledi:

"Bu toplantıda güven yaratıcı önlemler konu olamaz. Onları Kıbrıs’ta konuşuruz.  Ercan’ın ve Maraş’ın BM kontrolünde açılmasını, Mağusa Limanı'nın da AB çerçevesinde açılmasını önerdi. Bunu kendisinin de onayı ile bu açılımın olacağını önerdi.  Bu Kıbrıs Türk halkına hakarettir."

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da aynı konuda şunları söyledi:

"(Kıbrıslı) Rum lider gündemi değiştirmek için Maraş'ın ve Ercan Havaalanı'nın BM kontrolüne, Gazimağusa Limanı'nın da AB kontrolüne verilmesini teklif etme cüretini gösterdi. Tabii bunların ciddiye alınması mümkün değildir. Bunları da kendilerine söyledik." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 3913 defa okunmuştur
İlgili Haberler