1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Amcaoğlu’ndan sendikalara: “Çarşı her şeye karşı”
Amcaoğlu’ndan sendikalara: “Çarşı her şeye karşı”

Amcaoğlu’ndan sendikalara: “Çarşı her şeye karşı”

Eğitim sendikalarının “aşı olmadan yüz yüze eğitime başlanmaması” yönündeki çıkışına Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu tepki gösterdi

A+A-

Eğitim sendikalarının “aşı olmadan yüz yüze eğitime başlanmaması” yönündeki çıkışına Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu tepki gösterdi, BRT yayınına katılan Amcaoğlu, eğitim sendikaları için “Çarşı her şeye karşı” sözlerini kullandı.

Görevine çağrılıp da görevine gelmeyen kamu görevlilerine daha önce ne uygulanmış ise bu dönemde de aynısının yapılacağını anlatan Amcaoğlu, öğretmenlere “uzmanları dinleme” çağrısında bulundu, alınan kararların Üst Kurul görüşleri çerçevesinde alındığını ifade etti.

“İlla ki dediğimiz olacak edasıyla hareket etmiyoruz, konusunda uzman kişileri dinlemeliyiz”

12’nci sınıflarda çalan ders zilini değerlendiren Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu “İlla ki dediğimiz olacak edasıyla hareket etmiyoruz, konusunda uzman kişileri dinlemeliyiz” dedi.

12. sınıfların Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararlarına göre açıldığını ifade eden Amcaoğlu, “Öğretmenler de sendikalar da bu açılımı kabul ediyor ama yine de karşıt olmak ve aşı konusunda diretmek için bu eylemi yapıyor.” diye konuştu.

Bin 600 çocuğun mezuniyet şartı ve çeşitli sınavları olduğunu bile bile sendikaların hükümete ‘dediğiniz olmayacak’ der gibi hareket ettiğini belirtti.

Eğitimde aşı uygulamasının olması gerektiğini ve bunu ilk kez kendisinin dile getirdiğini kaydeden Amcaoğlu, aşı konusunda “tedarik sorunu” yaşandığını belirterek, tabipler yönlendirmesiyle hareket edip aciliyeti olan 12.sınıflarda eğitimi başlattıklarını anlattı.

Ailelere ve öğretmenlere de seslenen Amcaoğlu, “Bu aşamada daha titiz davranılsın, öğrenciler çok emek verdi, karşılığı alınsın, yanlış adımlar atmadan, önce sağlık diyerek bu süreyi tamamlayalım. Ortak aklın üreteceği çözümle yola çıkmalı, konusunda uzman kişileri dinlemeli, yanlışlardan doğruyu türetmeden hareket edip doğruya ulaşalım” ifadelerine yer verdi.

“Aşılamayla birlikte diğer sınıflar da okula dönebilecek”

Aşılamaya paralel olarak eğitimin ne şekilde devam edeceğinin yine konuşulacağını kaydeden Amcaoğlu, ölçme ve değerlendirmelerin yapılabilmesi için online eğitime son verme çabasında olduklarını belirterek, “Bunun için çalışmalarımız tamamlandı. Öğretmenlerimizin de aşılanmasıyla ilgili programımız hazırdır, süreçle birlikte bunları bekleyip göreceğiz” dedi. Mezuniyetlerde sıkıntı yaşanmaması adına, online eğitimde yaşanan eğitim kayıplarıyla ilgili, daha sağlıklı koşullarda okulda eğitimin başlaması için özellikle 12. Sınıfların okula döndüğünü belirtti. Aşılamayla birlikte diğer sınıfların da okula döneceğini kaydeden Amcaoğlu, “12.sınıflarda yüz yüze sınavların yapılması bizim için çok önemli bu adımı bu yüzden attık.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2828 defa okunmuştur
İlgili Haberler