1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Amaç çocukların çevre bilincini artırmak
Amaç çocukların çevre bilincini artırmak

Amaç çocukların çevre bilincini artırmak

Lefkoşa Türk Belediyesi muhtarlıklarda verdiği “Haşareyle Mücadele” konulu seminerleri çevre bilinci başlığını da ekleyerek basitleştirilmiş bir dille ilkokullarda öğrenim gören çocuklara yönelik vermeye başladı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) muhtarlıklarda verdiği “Haşareyle Mücadele” konulu seminerleri çevre bilinci başlığını da ekleyerek basitleştirilmiş bir dille ilkokullarda öğrenim gören çocuklara yönelik vermeye başladı. Belediye sınırları içerisindeki 12 ilkokulda öğrenim gören çocuklara yönelik olarak verilen seminerlerin ilki dün (22 Ekim Salı) Gelibolu İlkokulu’nda gerçekleşti. Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi ile Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şubesi’nin birlikte yürüttükleri seminer çalışmalarının ilkine  LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi Başkanı Dr.Zerrin Akalın da katıldı. Çevre ilaçlama ve Mezbaha Şubesi Sorumlusu Şafak Alibaba slayt gösterisi eşliğinde çocuklara fare, böcek ve sivrisinekle mücadele ve çevrenin temiz tutularak korunması konularında bilgi verdi.

Fellahoğlu : “Çevre ancak bilinçli nesiller, STÖ, yerel ve merkezi yönetimlerin ortak sinerjisi ile korunabilir”
Sunumdan önce kısa bir konuşma yapan Başkan Kadri Fellahoğlu ilkokullar yönelik olarak planlanan bilinçlendirme seminerlerinin başladığı bu günün belediye için çok anlamlı ve önemli bir gün olduğunu belirterek geleceğin yetişkin bireyleri olacak çocukların çevre bilincini erken yaşta kazanmasının çok ciddi bir durum olduğunu kaydetti. Kentte yaşayan insanların çevre bilincinin artırılması ile ilgili çalışmalarda belediyelerin önemli roller üstlenmesi gerektiğine vurgu yapan Fellahoğlu “Bilinçli ve bilgili bir nesil yaratmak istiyoruz. Bu çalışmalarla çocuklardaki çevre bilincinin oluşmasına bir nebze olsun katkıda bulunma amacındayız.” dedi. Çocuklara da uzmanların anlatacağı bilgileri çok iyi dinleyerek bu yöntemleri hayatta da uygulama önerisinde bulunan Fellahoğlu çevrenin ancak bilinçli nesiller, çevreye duyarlı sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve merkezi hükümetlerin ortak sinerjisi ile korunabileceğini ve geliştirilebileceğini söyledi. YD

Bu haber toplam 2550 defa okunmuştur
Etiketler : ,