1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Alayköy’deki işçi ölümüyle ilgili 3 kişi tutuklandı: “İş güvenliği tedbirleri alınmadı”
Alayköy’deki işçi ölümüyle ilgili 3 kişi tutuklandı: “İş güvenliği tedbirleri alınmadı”

Alayköy’deki işçi ölümüyle ilgili 3 kişi tutuklandı: “İş güvenliği tedbirleri alınmadı”

Adnan Özer’in, kaynak yaptığı sırada 3 metreden düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklanan 3 kişi mahkemeye çıkarıldı. Polis, Çalışma Dairesi raporunda “iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığı”nın tespit edildiğini aktardı.

A+A-

“Tedbirsizlik ve Dikkatsizlik Sonucu Başkasının Ölümüne Neden Olmak” suçlaması ile tutuklanan zanlı A.A., A.A. ve Ş.A. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayı aktaran polis çavuşu Fahri Alkan, 18 Ekim tarihinde, Alayköy sanayi bölgesinde “H. Amca İnşaat” isimli şirkete ait depo içerisinde kaynak yapan Adnan Özer’in 3 metre 30 cm yükseklikten düşerek ağır yaralandığını anlattı.

Polis, Adnan Özer’in tedavi görmekte olduğu Lefkoşa Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde 24 Ekim tarihinde yaşamını yitirdiğini ve aynı gün zanlıların tutuklandığını belirtti.

“Çalışma Dairesi soruşturmasında, iş güvenliği alınmadığı rapor edildi”

Polis, Çalışma Dairesi’nin başlattığı soruşturmada iş güvenliğinin alınmadığının rapor edildiğini söyledi.

Polis, mesele ile ilgili olarak tahkikatın tamamlandığını söyleyerek, ilerde davalarında hazır olmalarını sağlamak amacıyla mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlıların davasında hazır olması maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması,  haftada 1 gün polis karakoluna ispatı vücutta bulunması, KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 400 biner TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve 40’ar bin TL nakdi teminat yatırmaları koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
Etiketler : ,