1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 320 TL çaldı, 18 aya mahkum oldu!
320 TL çaldı, 18 aya mahkum oldu!

320 TL çaldı, 18 aya mahkum oldu!

Karaman'a şiddet uygulayarak 320 TL'yi çalarak soygun işleyen Mustafa Ünsal 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne'de 26 Kasım 2016'da Ecevit Caddesi üzerinde Ahmet Karaman’a ait markete girerek, yaşlı adama şiddet uygulayarak 320 TL'yi çalarak soygun suçu işleyen Mustafa Ünsal 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'nde Kozanköy'e bağlı Hava Savunma Taburu'nda asker olan 20 yaşındaki Mustafa Ünsal, dün çıkarıldığı Girne Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından suçlu bulundu.

Mahkeme, soygun suçunun Fasıl 155 Ceza Yasası’nın en ağır suçlarından biri olduğunun altını çizerek, ömür boyu hapislik gerektiren suç türü olup, toplumda huzursuzluk ve endişe yaratan suç türlerinden olduğuna vurgu yaptı.

320 TL çaldı!

Başkanlığı’nda Melek Esendağlı, üye yargıçlar Seran Bensen ve Murat Soytaç’tan oluşan Girne Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, iddia makamında Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Egemen Metay ve zanlı şahsen hazır bulundu. Heyet adın dava kararını Yargıç Seran Bensen okudu.

Sanığın çarşı iznine çıktığı gün, söz konusu markete giderek bir paket sigara aldığını ve ortamı gözlemlediğini belirten Mahkeme, daha sonra sanığın aynı markete girerek, market sahibi yaşlı adamı itekleyerek yere düşürdüğünü ve 320 TL nakit parayı aldığını aktardı.

Mahkeme, olayla ilgili olgulara değinerek, sanığın bu suçu işledikten sonra Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tutukladığını, tahkikat amaçlı 2 gün poliste tutuklu kaldıktan sonra yargılanacağı güne kadar Girne’deki Askeri Cezaevi’nde tutulduğunu söyledi.

Soygun suçu ağır suç türlerinden

Soygun suçunun en ağır suçlardan biri olup, ömür boyu hapislik içerdiğini aktaran Mahkeme, bu tür suçların toplumda huzursuzluk ve endişe yaratan suç türlerinden olduğunu kaydetti. Yargıtay Ceza’daki bazı kararlara da atıfta bulunan Mahkeme, soygun suçlarının Mahkemeler Faaliyet Raporlarında yaygınlaşmamış suç türlerinden olduğunu gösterdiğini, Mahkemelerin de ceza verirken bu suç türlerin yaygınlaşmasını önüne geçilmesi için kamu menfaatini ön planda tutulması gerektiğini belirtti.

Aleyhte ve lehte durumlar

Mahkeme heyeti, sanığın maddi durumunun iyi olmadığı için bu suçu işlemeyi aklından geçirdiğini, çarşı iznine çıktığı zaman önceden keşif yapıp, market içerisindeki kişinin yaşlı olmasını da planlayarak, market sahibini saldırıp bedensel zarara uğratmasının aleyhine bir durum olarak değerlendirildiğini aktardı. 320 TL nakit paranın çok fazla bir miktar olmamasını dikkate alan Mahkeme, sanığın tespit edildiğinde söz konusu paranın üzerinde bulunduğunu ve polise yardımcı olarak suçunu kabul etmesinin ve ayrıca market sahibinin şikayetini de geri almasının ise sanığın lehine olarak değerlendirdi. Ayrıca sanığın 20 yaşında, sabıkasız oluşu, KKTC'de asker olarak bulunması ve kişisel durumunun da lehine bir durum olarak dikkate alındığı belirtildi.

18 ay hapis yatacak

Mahkeme, sanık Mustafa Ünsal ile ilgili tüm hususları değerlendirerek, mahkum olduğu birinci davadan 18 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Davası bitene kadar Girne’deki Askeri Cezaevi’nde tutulan Ünsal, kararının ardından Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’yla tüm ilişkisi kesilerek, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

 

Bu haber toplam 2944 defa okunmuştur
Etiketler : , ,