1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 2 ‘cinsel istismar’ dosyası Kamu Hizmeti Komisyonu gündeminde!
2 ‘cinsel istismar’ dosyası Kamu Hizmeti Komisyonu gündeminde!

2 ‘cinsel istismar’ dosyası Kamu Hizmeti Komisyonu gündeminde!

Verimlilik, alt yapı sorunları, öğretmen eksiklikleri ile sıklıkla kamuoyu gündemine gelen eğitim sektöründe şimdi de ‘SORUŞTURMA’ tartışmaları yaşanıyor…

A+A-

Ayşe GÜLER

Öğretmen eksiklikleri, verimlilik ve alt yapı sorunları ile kamuoyu gündeminden düşmeyen eğitim sektöründe şimdi de ‘SORUŞTURMA’ tartışmaları yaşanıyor…

Eğitim Bakanlığı’nın Nisan 2016’dan itibaren 50’den fazla öğretmenle ilgili ön araştırma, 8 kişi hakkında da soruşturma başlatıldığını açıklaması ‘eğitimi’ yeniden gündeme taşıdı.

YENİDÜZEN, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun (KHK) gündeminde 2 öğretmenle ilgili ‘cinsel istismar’ davasının bulunduğuna dair bilgiye ulaştı, cezai soruşturmalardan birinde sona gelindiğini öğrendi.

1 ÖĞRETMENE ‘GEÇİCİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA’ CEZASI… Öte yandan hakkında soruşturma başlatılan ve davası sonuçlanan 6 öğretmenden 1’inin de GEÇİCİ OLARAK görevden men edildiği ortaya çıktı.

Hakkında soruşturma başlatılan ve davası sonuçlanan 6 öğretmenden 1’inin GEÇİCİ OLARAK görevden men edildiği de ortaya çıktı.

Öte yandan Öğretmenler Yasası’na aykırı davranan 9 öğretmen ile ilgili de Eğitim Bakanlığı’nın SORUŞTURMA hazırlığında olduğu açıklandı.

SONA GELİNDİ… YENİDÜZEN, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun gündeminde 2 öğretmenle ilgili ‘cinsel istismar’ davasının bulunduğuna dair bilgiye ulaştı, cezai soruşturmalardan birinde sona gelindiğini öğrendi.

Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı İley Taşkın:
Yasada öğretmenlikten çıkarılmaya kadar gidilebilecek süreç var

Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı İley Taşkın, soruşturmaların Öğretmenler Yasası tahtında açıldığını, 8 öğretmen hakkında açılan soruşturmanın 6’sının tamamlandığını açıkladı.
Taşkın, yasada öğretmenlikten çıkarılmaya kadar gidilebilecek bir süreç olduğuna da vurgu yaparak, soruşturmalarla ilgili detaylı bilgi vermesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Soruşturma süreçleri nasıl işliyor?

Soruşturma süreçlerinin işleyişi ile ilgili de bilgi veren Taşkın şöyle konuştu: Öğretmenler, Öğretmenler Yasası’nda çalışıyor. Burada da bir takım yasaklar var. Kişiler hakkında şikayet geldiğinde ön araştırma yapılıyor. Yasa’yı ihlal eden, ceza sayılan suçlar tespit edilirse, araştırma soruşturmaya dönüşüyor ve Kamu Hizmeti Komisyonu devreye giriyor.”

Taşkın, bazı durumlarda soruşturmanın ceza davasına dönüştüğünü de ifade ederek, verilecek cezaların işlenen suça göre değiştiğini kaydetti.

“Örneğin bir kişi hakkında işlediği disiplin davasıyla ilgili soruşturma dosyası hazırlayıp, Savcılığa iletiriz” diyen Taşkın, “Savcılık, kişi ile ilgili ithamname hazırlayıp, duruşma yapar. KHK, işlenen suça göre ceza takdir eder” dedi.

 

 

 

Bu haber toplam 5192 defa okunmuştur