1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 17. Direklerarası Seyirci Ödülleri dağıtıldı
17. Direklerarası Seyirci Ödülleri dağıtıldı

17. Direklerarası Seyirci Ödülleri dağıtıldı

17. Direklerarası Seyirci Ödülleri dün Mağusa Belediyesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

A+A-

KKTC’de sahnelenen tiyatro oyunlarının değerlendirilip, 17. Direklerarası Seyirci Ödülleri dün Mağusa Belediyesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Mağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Direklerararası Seyirciler Derneği Başkanı Ömer Şahinbaş tarafından Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e “kültürel çalışmalar ve tiyatroya verdiği önem” nedeniyle “jüri özel ödülü”; Güney Kıbrıs Satiriko Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Costas Kafkarides’e de iki toplumda sahneledikleri oyunlar nedeniyle ödül takdim edildi.
Halk jürisi sistemiyle dağıtılan Direklerarası Seyirci Ödülleri çerçevesinde “Mesarya Üçlemesi” isimli oyunun yazarı İzel Seylani, “Tumarhane Cumhuriyeti” oyununun yönetmeni İlke Susuzlu ve Mesarya Kültür Sanat Derneği’nden “Bir aşk bir Ömür” oyununun kadın oyuncusu Özlem Erzen ödüle layık görüldü.
Törende, yanan eski tiyatro binasının fuayesini düzenleyip, burada oyun sahneleyen Devlet Tiyatroları adına Türkey Öztiğin, Mesarya Tiyatro Şenliği’ni 3. kez düzenleyen Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve YDÜ’de tiyatro eğitimi veren Murat Atak “Jüri Özel Ödülü” verildi.
İlk Kıbrıslı Türk Kadın Tiyatro sanatçısı Ayşe Haşmetli, “Ulutuğ Üner Özel Ödülü”, KKTC’de tiyatronun başlaması ve gelişmesine katkılarından dolayı Hilmi Özen de “Emek Ödülü” ne layık görüldü.
Çocuk oyunları dalında, Mağusa Sanat Tiyatrosu’nun “Seninki Benden Gerçek, Benimki Senden Hayal” oyununun çocuk oyuncularına da ödül verildi.

Bu haber toplam 2456 defa okunmuştur
İlgili Haberler