1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Youthopia Küçük Hibe sonuçları açıklandı
Youthopia Küçük Hibe sonuçları açıklandı

Youthopia Küçük Hibe sonuçları açıklandı

İnsan Hakları ve Sosyal Girişimcilik projesi Youthopia kapsamında yapılan küçük hibe programı sonuçlandı

A+A-


Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youth Power ortaklığında Avrupa Birliği finansmanıyla gerçekleştirilen İnsan Hakları ve Sosyal Girişimcilik projesi Youthopia kapsamında yapılan küçük hibe programı sonuçlandı. Küçük hibe programı ile Kıbrıs’ta İnsan Hakları konusunda farkındalık yaratmak isteyen sivil toplum örgütlerine finansal destek sağlanması hedeflendi.

Youthopia Proje Yöneticisi Mertkan Hamit tarafından yapılan açıklamaya göre “Proje başlangıcından itibaren yaklaşık 120 kişi Youthopia kapsamında sağladığımız üç günlük eğitimlere katıldı. Tüm başvuruların değerlendirilmesinin ardından, seçici komite projeleri insan hakları savunuculuğuna yapacağı katkı, işbirliği ve sürdürebilirlik, etki, finansal kapasite gibi değerlere göre notlandırdı. Yapılan değerlendirme sonucunda 6 projeyi desteklemeye uygun bulduk”.

Bir diğer proje yöneticisi Sezis Thompson ise kazanan projeleri açıkladı. Thompson’un yaptığı açıklamaya göre: “Kuir Kıbrıs ve Mülteci Hakları Derneği sivil toplum örgütü olarak başvuru yapıp hibe desteği almaya hak kazandı. Kayıtlı örgüt olmayıp grupların inisiyatifi ile bir araya gelenler arasında Cyprus Puzzle iki toplumlu yakınlaşma projesi, İşitme Engellilere Yönelik Eğitim Projesi, Ortopedik Engelli bireylerin hak savunuculuğu projesi ve Mültecilere Yardım Etkinliği Projeleri başarılı bulundu.”

Thompson ayrıca yaptığı açıklamada, 13 Mart 2015 Cuma günü Lefkoşa’da 1984 isimli mekanda 17.00 – 19.00 saatleri arasında hibe kazananların bir araya gelebileceği bir sosyal etkinliğin düzenleneceğini belirtti. Etkinliğe hibe desteği kazananlara destek vermek isteyenler ve insan hakları ile ilgili çalışmalara ilgi duyanlar da davet edildi.

(yenidüzen)

Bu haber toplam 1543 defa okunmuştur