1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Yıldızlarını kullanan kazanacak”
“Yıldızlarını kullanan kazanacak”

“Yıldızlarını kullanan kazanacak”

Lefke, haftasonu oynayacağı Doğan Türk Birliği karşılaşmasına eksik hazırlanıyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Ligin 3’üncü haftasında Cihangir deplasmanından 3 gollü bir galibiyet çıkararak yoluna kayıpsız devam eden Lefke, haftasonu oynayacağı Doğan Türk Birliği karşılaşmasına eksik hazırlanıyor. Gribal enfeksiyon nedeni ile hastanede serum ile tedavi edilen Yakup Esmeraslan’ın bu karşılaşmada oynama ihtimali bulunurken, sakatlıkları olan Aykut Esmeraslan ve Rahmi Çelik’in Girne deplasmanında forma giymesi zor gözüküyor.

Davulcu takımından memnun
Lefke Teknik Direktörü Toygar Davulcu, takımının Cihangir deplasmanında sergilediği oyundan memnun olduğunu dile getirdi. “Çok zor bir deplasmanda oyunun başında neticeye gittik” diyen Davulcu, hafta arasında sakatlığı ve rahatsızlığı bulunan oyunculardan dolayı maçın ilk yarım saatinde yakaladıkları tempoyu oyunun tamamına yayamayacaklarını, bundan dolayı maçın başındaki yüksek tempo ile oyunu forse ettiklerini kaydetti. Sakatlık ve ceza olmadan bir haftayı geride bıraktıklarını belirten Davulcu, “Aynı kadroyu koruyarak bir sonraki haftaya taşımak önemlidir. Çok geniş bir kadromuz yok. Bunun sıkıntılarını yaşamaya başladık. Lig sonuna kadar da yaşamaya devam edeceğiz gibi görünüyor” dedi.

“Belki de sezonun en zor maçını oynayacağız”
Doğan Türk Birliği deplasmanının Cihangir’e oranla daha zor geçeceğinin altını çizen deneyimli teknik adam “Doğan Türk Birliği (DTB) son iki sezonda çok doğru hamleler yaparak takımlarını gençleştirdi. Bu genç ve dinamik kadro her geçen gün üzerine koyuyor. Önümüzdeki 5 yıla belki de damgasını vuracak bir ekip olma yolunda. Bizim açımızdan çok zor bir kaşılaşma olacak. Belki de bizim için sezonun en zor karşılaşması DTB maçı” şeklinde konuştu. Rakiplerinin çok koşan, mücadele eden, pres yapan, oyunun hiçbir anında kopmayan ve konsantrasyonlarını 90 dakikaya yayan ender ekiplerden biri olduğunu söyleyen Davulcu “Kendilerine çok büyük bir saygım var. Onları bu çıkışları ve başarılı olmaları beni de mutlu ediyor” dedi.

“Yıldızlarını kullanan kazanacak”
Doğan Türk Birliği ile saha dışında dostane bir ilişkileri olduğunu, saha içerisinde de çekişmeli maçlar oynadıklarını anımsatan Davulcu “Tüm maçlarımız izleyenlere keyif vermektedir. Mücadele gücü ve temposu yüksek bir maç bekliyorum” dedi.
Her iki takımın birçok yıldız oyuncusu olduğunu, bu maçta da yıldızlarını en iyi şekilde kullanan tarafın sahadan galibiyetle ayrılacağını düşündüğünü kaydeden Davulcu “En büyük isteğim Girne 20 Temmuz Stadı’nın tribünlerinin dolması. İki takımın da güzel taraftarları var. Ümit ederim ki taraftarlar tribünlere gelip iki takımın genç, öz kaynaklarından yetişmiş futbolcularını 90 dakika desteklerler. Emin olsunlar ki iki takımın futbolcuları onlar için seyir zevki yüksek, bol gollü bir maç seyrettirecekler” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur