1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. YAZ SEVİNCİ PERDESİNİ AÇTI..
YAZ SEVİNCİ PERDESİNİ AÇTI..

YAZ SEVİNCİ PERDESİNİ AÇTI..

11. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk festivali renkli gösterilerle başladı.

A+A-

11. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk festivali renkli gösterilerle başladı. Lefkoşa derneklerinden Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) tarafından organize edilen festival bu akşam Dereboyunda yapılan kortej yürüyüşünün ardından Garfield Restorant bahçesine kurulan sahnede yapılan gösterilerle devam etti.

Dünyanın farklı ülkelerinden 6 çocuk grubu yanında Kıbrıs Halk Dansları gösterilerinin yapıldığı geceye ilgi oldukça yoğundu. Türkiye, Ukrayna, Fransa, Rusya, Azerbeycan ve Bulgaristan’dan halk oyunları grupları geceye katılan kalabalık izleyici topluluğuna keyifli dakikalar yaşattılar.

f1-002.jpg

 16 Haziran günü sabahı misafir olarak gelen Çocuklarla FOGEM’li dansçıların yer aldığı etkinlikte ise çicekler ekilerek Sevgi bahçesi oluşturuldu. FOGEM Derneği önündeki Geri Dönüşüm parkında yapılan etkinlik çocukların çevreye olan duyarlılıklarını artırmak ve paylaşımlarını pekiştirmek için güzel bir aktivite oldu.

f2-001.jpg

11. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivali yarın yapılacak FOGEM Beyaz Gecesi ile devam edilecek. Garfield Restorant Bahçesinde saat 20.30da başlayacak olan gösterilerde katılımcı dans gruplar Beyaz kostümleri ile sahneye çıkarak farklı bir konsept ile gösterilerini sunacaklar.

 

 

Bu haber toplam 2223 defa okunmuştur