1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu ve kurusıkı mermileriyle yakalandılar
Uyuşturucu ve kurusıkı mermileriyle yakalandılar

Uyuşturucu ve kurusıkı mermileriyle yakalandılar

Zanlılara konu maddeleri ve canlı kurusıkı mermileri veren A.Y ile H.S.N de gözaltına alındı.

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da şüpheli olarak görülen ve Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından üzerleri aranan M.İ ile E.A’nın üzerinde yaklaşık yarım gram Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan madde bulundu. Zanlı M.İ’nin evinde yapılan aramada ise 9 adet canlı kurusıkı mermisi bulundu. Zanlılara konu maddeleri ve canlı kurusıkı mermileri veren A.Y ile H.S.N de gözaltına alındı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde alma”, “Kanunsuz patlayıcı madde verme” ve “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar, tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Şüpheli görüldüler, üzerleri arandı…

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı M.İ ile E.A’nın 9 Kasım tarihinde 28. Tümen Caddesi üzerinde TER 007 plakalı araçta şüpheli olarak görüldüğünü ve üzerlerinin arandığını belirtti. Özdesoy, zanlı  M.İ’nin üzerinde yapılan aramada yaklaşık yarım gram Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu, zanlı  E.A’nın üzerinde ise yine uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Zanlı  M.İ ile yapılan sorgulamada tasarrufundaki maddeyi zanlı E.A ile birlikte giderek zanlı A.Y’dan aldığının öğrenildiğini belirten Özdesoy, zanlı A.Y’nin evinde yapılan aramada üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan kağıt parçası bulduklarını söyledi. Akabinde zanlı  M.İ’nin evinde arama yapıldığını söyleyen Özdesoy, yapılan aramada 9 adet 9 mm çapında canlı kurusıkı mermisi bulunduğunu ve yapılan soruşturmada konu mermileri zanlı

H.S.N’den aldığının öğrenildiğini açıkladı. Özdesoy, zanlıların gönüllü ifade verdiğini belirterek, ifadeler doğrultusunda 3 kişinin daha arandığını açıkladı. Mesele ile  ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özdesoy, tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3’er gün tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1363 defa okunmuştur