1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Uluslararası korolar büyük ilgi topladı
Uluslararası korolar büyük ilgi topladı

Uluslararası korolar büyük ilgi topladı

“KKTC Uluslararası Korolar Festivali” önceki gün Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “KKTC Uluslararası Korolar Festivali” önceki gün Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. DAÜ’den yapılan açıklamada Festivalin 14 Temmuz tarihine kadar devam edeceği bildirildi. KKTC, TC ve Almanya’dan yaklaşık 550 koristi biraraya getiren festivalin açılış töreninde konuşan Festival Sanat Yönetmeni ve DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Erkan Dağlı,  katılımlarından dolayı tüm sanat ve koro severlere teşekkür etti.Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Başak Gorgoretti, sanatın rolü ve toplumlardaki öneminden bahsederek festivallerin toplumlardaki misyonunu anlattı. Festival programını da katılımcılarla paylaşan Gorgoretti, katılımdan dolayı herkese teşekkürlerini iletti. Üniversite adına konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, ev sahibi olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek Üniversitenin her zaman sanata değer verdiğinin altını çizdi Prof. Dr. Öztoprak, DAÜ’nün Güzel Sanatlar Fakültesi açılması yönünde çalışmalar başlattığını da vurguladı ve festivalin güzel geçmesi temennisinde bulundu. DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek DAÜ’nün herzman sanata ve sanatçıya değer veren bir üniversite olduğunu vurguladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de konuşmasında TC ve Almanya’dan festivale katılmak için gelen herkesi kutladığını belirtti. Etkinlikle TC ve Almanya’dan gelenlerin sesi ve kültürünün KKTC’nin sesi ve kültürü ile güzel bir harmoni oluşturacağına inandığını belirten Kaşif, bu etkinliğin herkese örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı. Festival süresince her gece saat 19:30’da konserler RRDKKS’de gerçekleştirilmeye devam edecek. Festivalin Gala Konseri ise yarın Almanya’nın Hannover kentinden gelerek festivale katılacak olan ve dört erkek ve 4 kadından oluşan dünyaca ünlü çoksesli koro “Str8Voices”ın saat 20.30’da vereceği konser olacak.

Bu haber toplam 1218 defa okunmuştur