1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Turkcell “Mobil Dünya Kongresi”ne katıldı
Turkcell  “Mobil Dünya Kongresi”ne katıldı

Turkcell “Mobil Dünya Kongresi”ne katıldı

Turkcell, Mobil Dünya Kongresi’nde “Merhaba Umut”la “Olağanüstü ya da İnsani Durumlarda Mobil İletişim” ödülüne layık görüldü.

A+A-

Dünyanın en büyük mobil endüstri organizasyonu olan GSM Birliği (GSMA)'nin düzenlediği Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress-MWC) Kuzey Kıbrıs Turkcell de yer aldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Alp Ağcataş, Network Teknolojileri Müdürü Metin Kayhan, Kurumsal Katma Değerli Servisler ve Yeni İşler Uzmanı Kerim Özgür Yel teknolojinin kalbinin attığı kongreyi izledi, incelemeler yaptı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell ekibi, Mobil Dünya Kongresi’nde pek çok önemli konferansı izleme şansı yakalarken, dünyanın önde gelen GSM operatörü temsilcileri ile de bir araya geldi.
Türkiye’nin kucak açtığı Suriyeli mültecilerin hayatlarını iyileştirmek ve onların ülkemize adaptasyon sürecini hızlandırmak için teknoloji gücünü kullanan Turkcell, Mobil Dünya Kongresi’nde “Merhaba Umut”la “İnsanlık” ödülüne layık görüldü. 

108 bini aşkın ziyaretçi

Mobile World Congress (Mobil Dünya Kongresi) 2009 yılından bu yana GSM Association (GSMA) tarafından düzenleniyor. Pek çok farklı ve yeni teknolojinin tanıtıldığı kongrede bu yıl 2 bin 200 firma yer aldı. 12'ncisi düzenlenen kongrenin resmi açılışı İspanya Kralı 6. Felipe tarafından yapıldı. Dünyanın en önemli mobil operatörleri ve teknoloji üreticilerini bir araya getiren kongre, sektörün yol haritasının çizilmesine de öncülük yapıyor.
Bu yılki kongrenin teması "Mobile - The Next Element" olarak seçildi. 108 binden fazla kişinin ziyaret ettiği etkinlikte, en yeni ürünler tanıtıldı.
 

Ağcataş: Önemli deneyimler yaşadık

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Alp Ağcataş, fuarın kendileri için son derece yararlı olduğunu belirterek, en yeni teknolojileri bir kez daha gözlemleme fırsatı bulduklarını söyledi.
“5G ve buna bağlı teknolojiler, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti, mobil kimlik, toplumsal değişim için mobil teknoloji gibi dijital değişim vizyonumuzla ilgili önemi deneyimler yaşadık” diyen Alp Ağcataş, “Çözüm ortaklarımız ile de bir araya gelerek, ülkemizde fark yaratacak servisler ve projeler üzerinde yoğunlaştık. Bu önemli kongrenin yansımalarını mutlaka ki Kuzey Kıbrıs’a yansıtacağız” şeklinde konuştu.
 

Yeni ürünler, yeni teknolojiler

Mobil Dünya Kongresi’nde Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de iş ortağı olan organizasyon sponsorlarından Huawei ayrıca çalışma ortaklarından HP ve Cisco gibi dev markaların stantları ilgi ile izlendi. LG, Nokia, General Mobile, Sony’nin yer aldığı Türkiye Turkcell’in ödülle döndüğü etkinlikte ayrıca Android ve terminal üreticisi iş ortaklarının çalışmaları da dikkat çekti.  

Son kullanıcılara ulaşan yeni ürünlerin yanı sıra önümüzdeki yıllarda kablosuz iletişimin en önemli teknolojisi olacak 5G için yapılan çalışmalar da kongrede katılımcılara sunuldu. Bu ürünlerin başında da artık onlarsız yapamadığımız akıllı telefonlar var. Onlarca yeni akıllı telefon modelinin tanıtıldığı kongrede, şirketlerin artık daha çok fotoğraf ve görüntüleme teknolojilerine yöneldikleri göze çarptı. Çift lensli modellerle kullanıcılara daha profesyonel çekim imkanı sağlanırken, geliştirilen yüz tanıma ve yeni nesil yakınlaştırma özellikleri kongrede dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. 

Turkcell “Merhaba Umut”a “İnsanlık” ödülü

Türkiye’nin kucak açtığı Suriyeli mültecilerin hayatlarını iyileştirmek ve onların Türkiye’ye adaptasyon sürecini hızlandırmak için teknoloji gücünü kullanan Turkcell, Mobil Dünya Kongresi’nde “Merhaba Umut”la “İnsanlık” ödülüne layık görüldü. 
Geliştirdiği servis ve uygulamalarla pek çok ilke imza atan ve dünyaya örnek gösterilen Turkcell, Barcelona’da gerçekleştirilen GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen Glomo Ödülleri’nde (Glomo Awards-Global Mobile Awards) bir başarıya daha imza attı. Turkcell, Suriyeli mültecilerin Türkçe öğrenme, iletişim ve bilgiye ulaşma alanlarındaki ihtiyaçlarına çözüm sunmak amacıyla geliştirdiği “Merhaba Umut” uygulamasıyla “Sosyal ve Ekonomik Gelişim” kategorisinde “Olağanüstü ya da İnsani Durumlarda Mobil İletişim” ödülünü aldı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Merhaba Umut projesi ile ülkemiz sınırları içerisine dahil olan bireylerin bizlerle birlikte yaşarken aynı koşullara sahip olmasını istedik. Türkiye’de 3 milyon Suriyeli yaşıyor ve 1.3 milyonuna Turkcell hizmet veriyor. Projemizle 300 bin mobil uygulama indirme rakamına ulaştık” dedi.

 

Bu haber toplam 3187 defa okunmuştur
Etiketler : ,