1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teminata bağlandı...
 Teminata bağlandı...

Teminata bağlandı...

Beyarmudu Barikatı’ndan KKTC’ye Hintkeneviri ithal eden zanlı D.S. dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

 

Gamze PİR BAYKUR

Beyarmudu Barikatı’ndan KKTC’ye 6 gr 560 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde ithal eden zanlı D.S., almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı D.S., tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma bitti...
Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 22 Ağustos tarihinde alınan bir bilgide zanlı D.S.’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçerek KKTC’ye uyuşturucu madde getireceğinin öğrenildiğini belirtti. Aynı gün zanlı D.S.’nin Beyarmudu Barikatı’ndan KKTC’ye geçerken JU 619 plakalı aracı ile tespit edildiğini belirten Kavaz, arabada yapılan aramada 6 gr 560 mg Hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile evinde yapılan aramada üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kavaz, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı D.S.’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur