1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Telsim çalışanlarına güvenli sürüş eğitimi verildi
Telsim çalışanlarına güvenli sürüş eğitimi verildi

Telsim çalışanlarına güvenli sürüş eğitimi verildi

Telsim, Güvenli Sürüş Eğitimi hakkında şirket çalışanlarına ikinci kez eğitim düzenledi.

A+A-

Telsim, Güvenli Sürüş Eğitimi hakkında şirket çalışanlarına ikinci kez eğitim düzenledi.

Hem araç kullanan şirket çalışanlarında farkındalık yaratmak, hem de trafikteki riskler konusunda alınabilecek önlemler ile ilgili bilgi verilmesi amacıyla düzenlenen eğitim, CGS Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık şirketi tarafından verildi.

Eğitimde, sürüş öncesi araç kontrolü, araç güvenliği, araçta doğru oturma pozisyonu, kaza, yol incelemeleri, trafikteki risklerin tanınması, önlemlerin alınması, trafikte yayaların, motosikletlilerin önemi ve önceliği gibi önemli konular geniş kapsamlı bir şekilde ele alındı. Eğitim, pratik ve teorik olmak üzere iki aşamada gerçekleşti.

TEZCAN: RİSKLERİ ÖNCEDEN ALGILAMAK VE ANALİZ ETMEK ÖNEMLİ

Telsim çalışanlarına güvenli sürüş eğitimi veren eğitmenlerden Mehmet Tolga Tezcan yaptığı açıklamada, trafikte insanların bazı durumları farkına varmalarının öneminden bahsederek, yıllardır araç kullanan birisinin bu farkındalığı kazanmamış olduğunu görebildiklerini ifade etti. Trafikte başımıza neler gelebilir sorusunu bireylerin kendilerine her zaman sorması gerektiğini söyleyen Tezcan, tehlikelere karşı nasıl önlem alabilmek için bu tarz eğitimlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Tezcan, riskleri önceden algılamanın öneminden bahsederek, bu eğitimin temel amacının bu olduğunu, riskleri analiz eden sürücülerin trafikte daha güvenli olduğunu belirtti.

YILMAZ: AMACIMIZ ÇOK DAHA İYİ VE BİLİNÇLİ SÜRÜCÜLER OLMASI

Eğitmen Volkan Yılmaz yaptığı açıklamada ise, eğitimin bir diğer amacının, sürücülerin bazı alışkanlıklarından kaynaklanan eksikleri gidermek olduğunu söyledi. Telsim çalışanlarının sürüş konusunda gayet iyi olduklarını belirten Yılmaz,  çok daha iyi ve bilinçli sürücüler olmaları için bu eğitimi verdiklerini ifade etti. Yılmaz, bu gibi etkinliklerle sürücüler yıllarca kazanamayacakları trafik deneyimini, daha hızlı mesafe katetmelerini sağladığını söyledi.

Telsim çalışanları, teorik eğitim sonrası, eğitmenlerle birlikte sürüş yaparak, birebir bilgileri pratikte uyguladırlar.

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur
Etiketler : ,