1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Telefon Dairesi'nin gelirinden yatırıma pay ayrılmalı"
Telefon Dairesinin gelirinden yatırıma pay ayrılmalı

"Telefon Dairesi'nin gelirinden yatırıma pay ayrılmalı"

Tel-Sen, Telekomünikasyon Dairesi’nin ancak yatırımla kurtulabileceğini, dairenin sağladığı gelirden yatırıma da pay ayrılması gerektiğini belirtti.

A+A-

Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), Telekomünikasyon Dairesi’nin ancak yatırımla kurtulabileceğini, dairenin sağladığı gelirden yatırıma da pay ayrılması gerektiğini belirtti.

Tel-Sen, son günlerde siyasilerin Telekomünikasyon Dairesi’yle ilgili açıklamalarının dairenin geleceği açısından umut verdiğini ancak bazı uygulamalarla ilgili yasal düzenleme gerektiğini kaydetti. Bazı uygulamalarda ise “adeta kapalı kapılar ardında bazı şeylerin hazırlandığını öğrendiklerini”, bu gizlilikten ürktüklerini ve kamuoyuyla paylaşılmasını istediklerini belirten Tel-Sen, dairenin ancak yatırımla kurtulabileceğini; sağlanan gelirden yatırıma pay ayrılmasını istediğini vurguladı.

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, yazılı açıklamasında, sendika yönetim kurulunun son günlerde basında Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili gerek Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif gerekse Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın açıklamalarının olumlu yanları olduğu gibi çelişkili ve kabul edilemez yanlarının da olduğunu değerlendirdiklerini açıkladı.

“FİBER OPTİK HAT DÖŞENMESİNDE YASAL DÜZENLEME ŞART”

Soysan, bir GSM operatörünün fiber-optik omurga oluşturma girişiminin ne kadar yanlış olacağını kamuoyu ile paylaşan Tel-Sen’in amacının teknolojinin gelişmesini engellemek değil; haberleşmede ileride oluşacak tekelleşmenin önünü tıkamak olduğunu kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kâşif’in bu konudaki açıklamasının sevindirici ve umut verici olması yanında yetersiz olduğunu ifade eden Soysan bu konuda gerekli yasal düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Soysan “Her isteyenin fiber optik altyapı omurgası oluşturamayacağı dünya örneklerinde olduğu gibi yasal düzenlemelere bağlanmalıdır. Amaç çağdaş teknolojinin halka sunulması ise adanın büyük bölümüne yayılan Telekomünikasyon Fiber Optik omurga şebekesinden diğer operatörlerin de hizmet alması ile bu çözülebilinir” ifadelerini kullandı.

“HER EVE FİBER OPTİK KABLO PROJESİ OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Her eve fiber kablo ile hizmet götürmenin çağdaş teknolojiyi yakalamak anlamına geldiğini kaydeden Soysan, oldukça pahalı bir yatırım olan bu yatırımın Telekomünikasyon Dairesi üzerinden mi yapılacağının Tel-Sen yönetimi için merak konusu olduğunu da belirtti.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA DAİRENİN PAZARLIĞI MI YAPILIYOR”

Soysan, Telekomünikasyon Dairesi mühendislerinin her eve fiber optik kablo üzerinden hizmet götürmeye yakın bir çalışması olduğunu bildiklerini fakat Müsteşarın çalışmalarından haberleri olmadığını da ifade etti.

Soysan açıklamasında “Sayın müsteşar bu çalışmayı hangi teknik ekiple yürütmüş ve ihale aşamasına getirmiştir? Projenin içeriği nedir? Projeye ihtiyaç duyulan yatırım nasıl sağlanacaktır? İhaleye çıkılacak olan nedir? Gibi birçok cevapsız soru vardır ve bir an evvel müsteşarımız konu ile ilgili kamuoyunu ve bizleri aydınlatmalıdır. Kapalı kapılar ardında Telekomünikasyon Dairesi’nin pazarlığı mı yapılmaktadır?” ifadelerine yer verdi.

“TELEKOMÜNİKASYON DAİRESİ’NDE ÇÖZÜM BELLİDİR”

Telekomünikasyon Dairesinin topladığı gelirlerin hazineye gittiği gibi yatırıma dönüşmesinin de sağlanmasının gerektiğini söyleyen Soysan, bunun kaçınılmaz olduğunu ve bununla ilgili çözüm modelini ilgili makamlara ilettiklerini kaydetti.

“YATIRIMA PAY AYRILMALI”

Soysan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bazı uygulamalarda adeta kapalı kapılar ardında bazı şeylerin hazırlandığını öğrenmiş bulunmaktayız ki gizlilikten ürkmekte kamuoyu ile paylaşılmasını istemekteyiz, en önemlisi de dairenin geleceğinin yatırımla kurtulacağına inanmaktayız bu nedenle de dairenin gelirlerinden yatırıma pay ayrılmasını talep ediyoruz.

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Tel-Sen Yönetim Kurulu örgütlü bulunduğu Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili hiçbir konuda bugüne kadar eylem ve grevler yanında sessiz kalmadığı gibi bugünden sonra da sessiz kalmayacaktır. Yapılmaya çalışanları birebir takip etmeye ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edecektir.”

(tak)

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur