1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Şubeler, Pire Bankası’na devrediliyor
Şubeler, Pire Bankası’na devrediliyor

Şubeler, Pire Bankası’na devrediliyor

Yunanistan'da bulunan Güney Kıbrıs’a ait bankaların şubelerinin Pire Bankası'na devri konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

A+A-


Pire Bankası'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'da bulunan Kıbrıs Bankası, Cyprus Popular Bank (CPB) ve Elliniki Bank'a (Yunan Bankası) ait tüm şubelerin, mevduat ve kredileri ile birlikte alımı konusunda anlaşma imzalandığı belirtildi.
Pire Bankası, 524 milyon Euro tutarındaki anlaşmanın Yunan Hükümeti, Finansal İstikrar Fonu ve Yunan Merkez Bankası'nın Yunan bankalarına bulundukları teklif çerçevesinde sağlandığını açıkladı.
Açıklamada, anlaşmanın gerek Yunan bankacılık sisteminin istikrarını gerekse Güney Kıbrıs banka şubelerinin mevduat ve memurlarını da güvence altına aldığı kaydedildi.
Güney Kıbrıs Banka şubelerini satın alan Pire Bankası'nın mal varlığının 95 milyar Euro olduğu ifade edilen açıklamada, bin 660 şubede 24 bin memurun çalıştığı da bildirildi.
Öte yandan Pire Bankası'nın satın aldığı toplam 312 Güney Kıbrıs bankasına ait şubelerde 10 günlük aradan sonra bu sabahtan itibaren müşterilere hizmet verilmeye başlandığı öğrenildi. TAK

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur
Etiketler :