1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: “rüzgar esecek, statükoyu götürecek”
Siber: “rüzgar esecek, statükoyu götürecek”

Siber: “rüzgar esecek, statükoyu götürecek”

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber dün Gazimağusa bölgesindeki esnafı ziyaret etti.

A+A-

 

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber dün Gazimağusa bölgesindeki esnafı ziyaret etti.  Sibel Siber’in yaratacağı değişime büyük önem verdiklerini belirten Mağusalılar, değişim yaşanacağı konusunda emin konuştu.
Meclis’teki çalışmalarında da ülkedeki mevcut siyasi yapıyı değiştirme çabalarına ortak olduğunu kaydeden Siber, “19 Nisan'da güzel bir rüzgar esecek, statükoyu götürecek” dedi.


Siber, sabah saatlerinde ilk olarak Yörükler Derneği'ni ziyaret etti.  Gazimağusa Sanayi Bölgesi’ni ziyaretinin ardından Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Siber daha sonra Gazimağusa Limanı’nda balıkçılar tarafından düzenlenen Deniz Festivali’ne katıldı. Güneşli bir günün keyfini süren insanlarla gün boyu sohbet eden Siber, seçimlerde tarihi bir sorumluluğumuz olduğunu, unutulan haklarımızı hatırlatmak ve çözümü yapacak iki taraftan biri olarak masadaki varlığımızı ortaya koymak, çözüm istencimizi ve kararlılığımızı dünyaya göstermek için aday olduğunu anlattı. Siber, ülkedeki sistemin en tepeden başlayarak değiştirmenin de tarihi bir sorumluluk olduğunu kaydederek kadınları ve gençleri bu amaç etrafında birleşmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı makamında toplumun yarısından fazlasını oluşturan bu kesimin güçlü şekilde temsil edileceğinin sözünü veren Siber, hep birlikte büyük işler başaracaklarını vurguladı. Başbakanlık görevinin halkta yarattığı güven ve huzurun Cumhurbaşkanlığına taşınacağını söyleyerek "Referansım başbakanlık ve meclis başkanlığımdır" dedi. Çalışan projeler üreten bir makam yaratacaklarını belirten Siber, insan kaynakları bakımından çok zengin olduğumuzu, yurt dışındaki değerlerimiz ile de irtibata geçildiğini onların da ülkeleri adına çalışmak için can attığını söyledi.


DEVLETİN TEPESİNDE BİR İLK YAŞANACAK                                
CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, halkın sorularını da yanıtlayarak değişimin ancak halkla birlikte gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Meclis’teki çalışmalarında da ülkedeki mevcut siyasi yapıyı değiştirme çabalarına ortak olduğunu kaydeden Siber, “19 Nisan'da güzel bir rüzgar esecek, statükoyu götürecek” dedi. 

“Rumların taleplerini anlatmak Rum liderin işidir. Biz kendimizi anlatıp sonuç odaklı adımlar atacak  bir cumhurbaşkanlığı yaratacağız” diyen Siber, Nisan ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde bir ilki başaracaklarını, ilk kez bir cumhurbaşkanının iç sorunlara da duyarlılık göstereceğini söyledi. Kıbrıs Türk halkının yıllardır ambargolar altında yaşadığına değinen Siber, Cumhurbaşkanı’nın dünya tarafından tanınan toplum lideri şapkası olduğunu ve bunu kullanarak Kıbrıslı Türklerin sesini dünyaya güçlü şekilde duyurmak, izolasyon ve ambargoları aşmak için çalışacaklarını ifade etti.
 

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur