1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Savaş ve Biz” kitabı Ara Bölge’de tanıtılacak
“Savaş ve Biz” kitabı Ara Bölge’de tanıtılacak

“Savaş ve Biz” kitabı Ara Bölge’de tanıtılacak

Elias Pantelıdes’in yazdığı ve Khora Yayınları'ndan çıkan “Savaş ve Biz (Kıbrıs’tan Biyografiler)” isimli kitap bu akşam Lefkoşa ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde tanıtılacak.

A+A-

Elias Pantelıdes’in yazdığı ve Khora Yayınları'ndan çıkan “Savaş ve Biz (Kıbrıs’tan Biyografiler)” isimli kitap bu akşam Lefkoşa ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde tanıtılacak. Saat 19.00’da başlayacak olan etkinlikte kitabın editörleri Sevgül Uludağ ve Mustafa Keleşzade birer konuşma yapacak ve koordinatör çevirmen olarak Niyazi Kızılyürek de katılacak. Yaklaşık bir saat sürecek olan etkinlik kokteyl ve yazar-okur sohbetleri ile devam edecek ve dileyen okurlar kitap alarak yazara imzalatma imkanı bulacak.
Kitaptaki anlatılar, Kıbrıs’ın kavurucu 1974 yazının getirdiği iki taraflı korkunç trajediyi gözler önüne seriyor. Kitapta anılarını okuyucuyla paylaşan 16 kişinin hepsi de etnik köken, toplumsal cinsiyet, ana dil ve din veya siyasi inançlarından bağımsız olarak Kıbrıs’a derin bir sevgiyle bağlıdır ve burada dile getirilen acı hikayeler, biraz da bu sevginin ürünüdür. Hepsi de özgür, birleşik, barış dolu ve güvenlik içinde bir Kıbrıs umuyor. Elias Pantelides’in kitabı savaş mağduru kişilerin biyografilerini içeriyor. Kitapta bir Maronit, bir İngiliz, dört Kıbrıslı Türk ve on Kıbrıslı Elen konuşuyor. Doğum yılları 1939’dan 1959’a kadar uzanan bu kişilerin 1974’e dair anıları, o günkü kadar canlı ve unutulmazdır. Kitap’ta röportajları ve anıları bulunan Kıbrıslı Türkler, Sevgül Uludağ, Niyazi M. Kızılyürek, Halil R. Sadrazam ve Mustafa M. Balcıoğlu.

Tarih: 11 Ocak 2019 Cuma, Saat: 19:00
Mekan: Dayanışma Evi
Kitap sunumu: Sevgül Uludağ ve Mustafa Keleşzade
Koordinatör çevirmen: Niyazi Kızılyürek
 

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur
Etiketler :